Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στη μάχη των προγραμματικών δηλώσεων μπαίνει την Κυριακή η κυβέρνηση

eurokinissi...


Στην κυβέρνηση  έγινε αποτίμηση της κίνησης της ΕΚΤ. Κοινός τόπος είναι  ότι πρόκειται για κίνηση πολιτικής πίεσης από την ΕΚΤ, που θα έχει πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση, άνευ σημασίας. "Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές τόσο στο επίπεδο της ρευστότητας όσο και της χρηματοδότησης", τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό επιβεβαίωσε και ο Διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με τον Γ. Δραγασάκη.
Σε ό,τι αφορά τις Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, κάθε υπουργός, στη χθεσινή συνεδρίαση,  έκανε εισήγηση για το χαρτοφυλάκιό του. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον καθένα να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο.
Επίσης έγιναν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές δηλώσεις. Παράλληλα, έγινε και μια συνολική συζήτηση για το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στις Προγραμματικές δηλώσεις.
Το Σάββατο θα συγκληθεί, μάλλον, και πάλι το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ δεν  αποκλείεται να συνέλθει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η συζήτηση για τις Προγραμματικές θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή, στις 19.00 και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία την Τρίτη τα μεσάνυχτα.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις σε αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Ο πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης.
Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις , την κυβέρνηση θα απασχολήσει το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Συνάντηση Σόιμπλε με Βαρουφάκη
Όσον αφορά τη  συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη, από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως σηματοδότησε την είσοδο και της γερμανικής κυβέρνησης στην κύρια φάση της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων μας. Ας σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κάλεσε την γερμανική κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της. «Η Ελλάδα έχει πλέον προτάσεις. Καταθέσαμε αυτές τις προτάσεις τεκμηριωμένα και με αξιοπιστία στους εταίρους μας. Περιμένουμε και από τους εταίρους. Περιμένουμε και τις προτάσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο», είπε χαρακτηριστικά.
Στην ατζέντα της χθεσινής ημέρας συγκαταλέγεται και η συνάντηση που είχε ο Γ. Δραγασάκης με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ και το επιτελείο του που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Αθήνα. Η επίσκεψη αυτή συμφωνήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ομπάμα. Ο Αμερικάνος αξιωματούχος θα συναντηθεί σήμερα με τον Γ. Βαρουφάκη και τον Γ. Σταθάκη.
© Αντώνης Αντζολέτος/News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: