Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Δεν επιδιώκουμε συνάντηση, αλλά, αν μας ζητηθεί, θα πάμε»

«Δεν επιδιώκουμε συνάντηση, αλλά, αν μας ζητηθεί, θα πάμε»


«Δεν επιδιώκουμε συνάντηση, αλλά, αν μας ζητηθεί, θα πάμε».Την αίσθηση πως κάποιοι θα ήθελαν να βάλουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο.. μνημονιακό κάδρο διαβάζουν πίσω από τις γραμμές στην Κουμουνδούρου. Αυτό το μήνυμα φαίνεται πως ήθελε να περάσει και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας, σημειώνοντας πως οποιαδήποτε προσπάθεια και αν γίνει εκ μέρους της τρόικας να εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε  μνημονιακή συμφωνία θα πέσει στο κενό.
Αυτή η τοποθέτηση ήρθε να σβήσει και τις όποιες διαφωνίες είχαν εκφραστεί από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, με την πλειοψηφία να ξεκαθαρίζει πως «το θέμα του χρέους δεν το βάζουμε στη συζήτηση».
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες του news247, επεσήμανε προς τα στελέχη του κομματικού οργάνου ότι η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ «δεν επιδιώκει συνάντηση, αλλά, αν μας ζητηθεί, θα πάμε».
Το «ΟΧΙ» στον Ευάγγελο Βενιζέλο
«Ο πρωθυπουργός δεν χρειάζεται υπασπιστή» τόνισε στο news247 κορυφαίο στέλεχος επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαράξει έναν οδικό χάρτη για την ομαλή πορεία της χώρας και αυτόν ακολουθεί.
Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά, άλλωστε πως μια τριμερής συνάντηση το μόνο που θα αναδείκνυε είναι μια επαφή των τριών κομμάτων, που κάθε άλλο παρά θεσμική θα ήταν. Μάλιστα τα μηνύματα που θα περνούσε θα ήταν μακριά από αυτά που θέλει να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως η άμεση προσφυγή στις κάλπες και η μη βιωσιμότητα του χρέους.
Η πτέρυγα Λαφαζάνη και τα funds
«Τα funds δεν έχουν τίποτα να μας δώσουν, ιδιαίτερα όταν αυτές οι συνεννοήσεις γίνονται εν αγνοία των οργάνων» τόνιζε  τις τελευταίες ώρες στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση για τις επικείμενες συναντήσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου με τους «λύκους της αγοράς».
Ο κ. Μηλιός, ο οποίος σήμερα θα βρίσκεται στην Φρανκφούρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπενθύμισε ότι έχουν προσκληθεί σε δεκάδες τέτοιες συναντήσεις από το 2012 και μετά και πως είναι πολλοί αυτοί που ζητούν να μάθουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μέλη της Αριστερής Πτέρυγας επεσήμαναν πως πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτές τις επαφές. Η προσοχή πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτά που λένε, στις συνεννοήσεις που κάνουν, καθώς, όπως υποστήριξαν δημιουργούνται εντυπώσεις.
Όσον αφορά τον Αλέξη Μητρόπουλο, στη συζήτηση που έγινε, φαίνεται πως έπεσε στα «μαλακά» με τα στελέχη να τονίζουν, ότι αυτό που ήθελε να αναδείξει είναι η ανάγκη και η σημασία της αυτοδυναμίας.
Οι περιφερειακές συνδιασκέψεις
Και ενώ ο Αλέξης Τσιπρας, όπως είχε δημοσιεύσει το news247 θα ταξιδέψει στην Κύπρο, την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου κλείδωσαν τις ημερομηνίες που θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες περιφερειακές συνδιασκέψεις:
29-30 Νοεμβρίου στην ¨Ηπειρο (Ιωάννινα),  Στερέα Ελλάδα (Λαμία), στις 13 Δεκεμβρίου Κρήτη (Ηράκλειο), 14 Δεκεμβρίου Θεσσαλία (Λάρισα), Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη) και Πελοπόννησο (Τρίπολη).
Σε αυτές τις συνεδριάσεις θα αναλυθεί το πρόγραμμα τις Θεσσαλονίκης και θα διαμορφωθούν τοπικά προγράμματα θέσεων για κάθε περιφέρεια.
Το θέμα των εκλογών και των πολιτικών συσχετισμών για την προεδρική εκλογή αποφασίστηκε να συζητηθεί σε άλλη ειδική συνεδρίαση. Τα μέλη της γραμματείας συμφώνησαν ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει  την προσπάθεια συνδικάτων και εργαζομένων για τη γενική απεργία της 27ης Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: