Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Φωτο - ντοκουμέντο του απαγωγέα της 27χρονης. Παρασκήνιο

Φωτογραφία - ντοκουμέντο του απαγωγέα της 27χρονης - Το παρασκήνιο και οι «καυτές» συνομιλίες
ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΣ.Φωτογραφία - ντοκουμέντο του απαγωγέα της 27χρονης - Το παρασκήνιο και οι «καυτές» συνομιλίες.Ενώπιον του..
Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο άντρες που συνελήφθησαν σήμερα για την εμπλοκή τους στην απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, στις 31 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, 48 ετών και 53 ετών σε βάρος των οποίων ο Εισαγγελέας απήγγειλε δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και μία πλημμεληματικού βαθμού.
Την ίδια στιγμή στο φως της δημοσιότητας δόθηκε φωτογραφία ενός από τους απαγωγείς μέσα από κατάστημα με ρούχα στη Λούτσα όπου είχε πάει για να αγοράσει φόρμες για την 27χρονη. Η φωτογραφία είναι από κλειστό κύκλωμα και βρέθηκε από την Αστυνομία η οποία αναζητούσε τετοια πλάνα από τα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής. Το φωτογραφικό ντοκουμέντο από το εσωτερικό του καταστήματος παρουσιάσε το Mega και οι πληροφορίες λένε ότι η απαχθείσα αναγνώρισε τον σωματότυπο του δράστη αλλά και τη φωνη του ενός.
Φωτογραφία - ντοκουμέντο του απαγωγέα της 27χρονης - Το παρασκήνιο και οι «καυτές» συνομιλίες
Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της:
α. αρπαγής κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λύτρων
β. εκβίασης κατά συναυτουργία με σωματική βία
γ. παράνομης οπλοκατοχής.
Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.
Η δίωξη στρέφεται και κατά ενός ακόμη προσώπου που σύμφωνα με τη δικογραφία είναι συνεργός των δύο κατηγορουμένων, αλβανικής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες, ο οποίος διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.
Φωτογραφία - ντοκουμέντο του απαγωγέα της 27χρονης - Το παρασκήνιο και οι «καυτές» συνομιλίες
Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη στην περιοχή της Κυψέλης μετά την καταβολή 82.000 ευρώ ως λύτρα από τους συγγενείς της στις 9 Νοεμβρίου.
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31ης Οκτωβρίου, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη, έξω από το σπίτι της στην Κυψέλη.
Ύστερα από δύο ημέρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ. Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.
Φωτογραφία - ντοκουμέντο του απαγωγέα της 27χρονης - Το παρασκήνιο και οι «καυτές» συνομιλίες
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και τελικά στις 7 Νοεμβρίου οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ. Τα χρήματα αφέθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εντοπίστηκε στη περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης.
Επιπλέον, από τη συνδυαστική και μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους.
Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και λοιπές επιμέρους ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.
Στο σπίτι του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στο σπίτι του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.
Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.
Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Οι συνομιλίες
Ο 48χρονος επικοινώνησε με τον πατέρα της ομήρου δύο ημέρες μετά την απαγωγή, το βράδυ της Κυριακής δύο φορές. Στην πρώτη τον καθοδηγούσε για να βρει τον φάκελο πάνω σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην οδό Ολυμπίας στην Ν. Ιωνία, ενώ στην δεύτερη του είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω 10 εκατομμύρια ευρώ. Θα σε ξαναπάρω για το πότε και που».
Δύο ημέρες μετά ακολούθησε η παρακάτω επικοινωνία:
Απαγωγέας: Έκανες κάτι γι αυτό που είπαμε;
Πατέρας: Είναι δύσκολο βρε παιδιά, που να βρω τόσο λεφτά. Προσέξτε το παιδί μου.
Απαγωγέας: Μην ανησυχείς προσέχουμε την κόρη σου. Μη φοβάσαι. Ο κουνιάδος σου έχει λεφτά ζήτα του.
Ακολουθεί μία τρίτη συνομιλια:
Απαγωγέας: Του τα ζήτησες;
Πατέρας: Παιδιά είναι δύσκολο, θα δω τι θα κάνω. Το παιδί είναι καλά;
Απαγωγέας: Καλά είναι, ζήτα τα λεφτά και θα τα ξαναπούμε.
Η τέταρτη επικοινωνία φαίνεται να είναι καθοριστική και δείχνει την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό των δραστών:
Απαγωγέας: Τα μάζεψες τα λεφτά;
Πατέρας: Παιδιά μόνο 80.000 χιλιάδες έχω. Δεν μπορώ να βρω άλλα.
Απαγωγέας: Εντάξει φέρε αυτά. Θα σου πω που και πότε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θείος της κοπέλας είχε διαθέσει 100.000 ευρώ προκειμένου να διαπραγματευτεί ο πατέρας. Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου, επετεύχθη η συμφωνία των λύτρων. Στις 22:30 της ίδιας μέρας του είπαν να βάλει τα λύτρα σε πλαστική σακούλα και να τα αφήσει μέσα σε σακούλα σκουπιδιών που είναι κρεμασμένη σε κάδο απορριμμάτων στη Λ. Πλαπούτα και Τεπελενίου στο Ν. Ηράκλειο. Στις 22:55 ο πατέρας της κοπέλας άφησε τα χρήματα με τον τρόπο που του είχαν πει. Οι δράστες πήραν την σακούλα με τα χρήματα αφήνοντας όμως εκεί την σακούλα παιχνιδιών που είχαν αφήσει οι ίδιοι μαζί με το… DNA τους.
Στις 16:44 το Σάββατο 8 Νοεμβρίου ο απαγωγέας επικοινωνεί και λέει στον πατέρα:
«Εντάξει τα πήρα τα λεφτά. Αύριο-μεθαύριο θα την αφήσουμε γιατί δεν θα έχει καλό καιρό».
Ο δράστης αφήνει και την 27χρονη να μιλήσει: «Μπαμπά είμαι καλά θα με αφήσουν τη Δευτέρα γιατί θα βρέχει πολύ αύριο. Όλα καλά μπαμπά».
Μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 48χρονος φαίνεται να λέει: «Τα οικονομικά μου ήταν χάλια. Εκεί που δούλευα ερχόταν ο πατέρας της κοπέλας γιατί το αφεντικό ήταν φίλος του. Άκουσα μία μέρα ότι είναι γαμπρός του Καϋμενάκη. Έμαθα που δούλευε η κοπέλα και μπήκα στο facebook για να μάθω περισσότερο και να δω πως είναι. Είπα το σχέδιο στο φίλο μου, το αποφασίσαμε και αρχίσαμε να την παρακολουθούμε έως εκείνο το βράδυ της Παρασκευής».
Ο 53χρονος λέει στην απολογία του: «Εγώ ήμουν απλά συνεργός. Όλα τα σκέφτηκε και τα οργάνωσε ο Χ…… . Το βράδυ της απαγωγής ήμουν εκεί και εγώ την άρπαξα. Όμως όταν πήγαμε την κοπέλα στη Λούτσα δεν ξαναπήγα. Την 27χρονη την φύλαγε ο 'Αλέκος' ο Αλβανός, που γνωρίζουμε λίγο γιατί μένει στην Αλβανία και πηγαινοέρχεται».
Ο 48χρονος, πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου έξω από το σπίτι του στην οδό Αγ. Γεωργίου στην Ν. Ιωνία, όπου οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων εντόπισαν 80.000 ευρώ, μέρος των λύτρων σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 16 δεσμίδων, με 5.000 ευρώ η καθεμία.
Ο 53χρονος συνελήφθη ξημερώματα Κυριακής, μέσα στο μπαρ που διατηρεί ο γιος του στο Μενίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 48χρονος δεν είχε πει στους συνεργούς του το ποσό των λύτρων που είχε πάρει και το έμαθαν από τα κανάλια…
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής η πρόσφατη αρπαγή της 27χρονης ημεδαπής
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της απαγωγής, 48χρονος ημεδαπός, καθώς και ένας 53χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας
Η αρπαγή είχε γίνει την 31 Οκτωβρίου στη Κυψέλη και η απαχθείσα αφέθηκε ελεύθερη την 9 Νοεμβρίου στην ίδια περιοχή, μετά την καταβολή λύτρων
Στο πλαίσιο της έρευνας, εντοπίστηκε οικία στην Αρτέμιδα Αττικής, όπου οι δράστες κρατούσαν την 27χρονη ημεδαπή
Προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης
Στον τεχνικό τομέα των ερευνών υπήρξε συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας
Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31-10-2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη ημεδαπή, έξω από την οικία της στην Κυψέλη.
Ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.
Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07-11-2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.
Τα χρήματα αφέθηκαν βραδινές ώρες της 07-11-2014 σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο (2) ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 09-11-2014, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση ερευνητικών στοιχείων και δεδομένων εντοπίστηκε στη περιοχή της Αρτέμιδας Αττικής, εξοχική οικία, η οποία, όπως διακριβώθηκε, αποτελούσε το χώρο κράτησης της 27χρονης.
Επιπλέον, από τη συνδυαστική και μεθοδική έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση της αρπαγής ο 48χρονος και ο 53χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και εξεταζόμενοι, ομολόγησαν και περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη χρονική αλληλουχία των πράξεων τους.
Όπως προέκυψε ο 48χρονος είναι ο «εγκέφαλος» της αρπαγής και ειδικότερα είναι το άτομο που σχεδίασε και κατηύθυνε όλες τις προπαρασκευαστικές και λοιπές επιμέρους ενέργειες, που ήταν απαραίτητες για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού.
Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες, για τη διευκόλυνση των εγκληματικών τους πράξεων και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου.
Στην οικία του παραπάνω βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων», ενώ στην οικία του 53χρονου συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, έντεκα (11) φυσίγγια αβολίδοτα, κρότου, μία μεταλλική αμπούλα, μία πλαστική συσκευασία εντός της οποίας υπήρχαν μεταλλικά σφαιρίδια.
Στο πλαίσιο της εργαστηριακής εξέτασης – πραγματογνωμοσύνης ευρημάτων, από το συγκριτικό βιολογικό υλικό προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε ο γενετικός τύπος του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης.
Στον τεχνικό τομέα των ερευνών υπήρξε συνδρομή της Διεύθυνσης Διαχείρισης & Ανάλυσης Πληροφοριών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.
Οι δράστες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν σήμερα (16-11-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: