Αντ. Σαμαράς: Πολιτική αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές


 
Σε ευθεία επίθεση με σκληρές εκφράσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη ΔΕΘ, .
παράλληλα με τις εξαγγελίες για τις πρώτες φοροελαφρύνσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός μετά από καιρό άσκησε εφ' όλης της ύλης κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «πολιτική αυτοκτονία» τις πρόωρες εκλογές, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα την ώρα της απογείωσης».

«Δεν διστάζουν να παίξουν με το Σύνταγμα. Πασχίζουν να ρίξουν την κυβέρνηση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας... Αλλά αν ξεκινήσει μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία θα πάνε όλα χαμένα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Πρωθυπουργού, για να καταλήξει ότι «τώρα είναι που πρέπει να μην επιστρέψουμε στον λαϊκισμό. Γιατί όσα κερδήθηκαν με θυσίες, μπορούν να χαθούν πολύ εύκολα». «Ποιος το θέλει; Για να ξαναγυρίσουμε στο χάος; Θα ήταν πολιτική αυτοκτονία.Θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στην περιπέτεια».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα από το βήμα της Βουλής περί εξόδου της χώρας από το ΝΑΤΟ, είπε χαρακτηριστικά: «Ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ την ώρα που άλλες χώρες παρακαλούν να μπουν. Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μια Κύπρος;», θυμίζοντας τη χθεσινή συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο στο Νιούπορτ της Ουαλίας στη σύνοδο σου ΝΑΤΟ.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη στάση του απέναντι στην τρομοκρατία λέγοντας ότι στελέχη του πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης ακραίων τρομοκρατών, για τη στήριξη σε συντεχνίες που, όπως είπε, κατέβαζαν διακόπτες, και σε καταληψίες ΑΕΙ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι δύο είναι οι δρόμοι που υπάρχουν: «Ο ένας λέγεται αλήθεια, φιλότιμο. Ο άλλος ψέμα, υποκρισία. Δεν έχω αμφιβολία για το τι θα διαλέξουν οι Έλληνες».

http://www.naftemporiki.gr/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ