Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ.Πρόωρα πράσινα κέρδη, την κατάλληλη στιγμή!

Πρόωρα πράσινα κέρδη, την κατάλληλη στιγμή! 
Πρόωρα πράσινα κέρδη, την κατάλληλη στιγμή!Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα κέρδη του Παναθηναϊκού σε κρίσιμο σημείο
για την ομάδα και την... ουρά της σημασίας της νίκης επί του Ολυμπιακού Βόλου στο Κύπελλο.

Ακόμη και σε ένα ματς Κυπέλλου, ας είναι το πρώτο παιχνίδι και όχι... τελικός, μπορείς να αποκομμίσεις κέρδη, εκτός από βαθμούς. Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού Βόλου, μπορεί να συγκριθεί με εκτός έδρας νίκη... πρωταθλήματος, μολονότι η ομάδα του Παντελίδη αγωνίζεται σε υποδεέστερη κατηγορία.

Δεν είναι υπερβολή και θα εξηγήσουμε γιατί, όπως και τα κέρδη της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου, που είναι πολλά σε μία δύσκολη και κρίσιμη καμπή για την ομάδα. Γιατί, αυτή τη στιγμή το ζητούμενο στον Παναθηναϊκό είναι να βγάλει ενέργεια, να διορθώσει τα λάθη του και να χτίσει ένα σερί, που όπως φαίνεται το κάνει και μάλιστα σε στέρεες βάσεις. Κάπως αργά, αλλά σταθερά πλέον κι ας του λείπει το... τσιμέντο ταχείας πήξεως που ονομάζεται Μπεργκ!

Πρώτον, ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει ότι θα πρωταγωνιστήσει ξανά και διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αν παρατηρήσατε, τα έδωσαν όλα και έβαζαν τα πόδια στη φωτιά, όσο δεν πάει!

Δεύτερον, στο ίδιο γήπεδο τον προηγούμενο Φεβρουάριο ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αναστασίου γνώρισε την ήττα με 1-0, αν και στο πρώτο ματς Κυπέλλου οι Πράσινοι είχαν επιβληθεί με 4-0. Εν ολίγοις, γνωρίζετε όλοι πολύ καλά, πόσες δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Προφανώς θα θυμάστε και εκείνο το 3-2 με το οποίο είχαν ηττηθεί οι Πράσινοι στο Πανθεσσαλικό στάδιο, σε ένα ματς παρωδία για το ποδόσφαιρο. Το σόου του Μπέου, τα ball boys να μην πετάνε τη μπάλα και άλλες... ομορφιές που συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του ματς.

Τρίτον, ο Παναθηναίκός κέρδισε τους Στιλ και Μπούι. Ο Άγγλος έδειξε πολύ καλά ανακλαστικά όποτε χρειάστηκε και είχε δύο-τρεις μεγάλες αποκρούσεις. Συνολικά, όμως συμμετείχε σωστά στο παιχνίδι, έχει δυνατό βολέ, ταχύτητα, βγαίνει γρήγορα. Θέλει και άλλα παιχνίδια σίγουρα, όμως λύνει τα χέρια του Αναστασίου αυτή η καλή του εμφάνιση, γιατί από εδώ και πέρα θα τον υπολογίζει περισσότερο. Ήθελε άλλωστε και διάστημα προσαρμογής και μην απορήσετε αν τον δείτε βασικό κάποια στιγμή και στο πρωτάθλημα!

Για τον Μπούι τι να πει κανείς! Το ταλέντο του το γνωρίζει ο Γιάννης Αναστασίου, όμως με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του, ούτε το... Μπού(ι) από το επίθετό του δεν ήταν δυνατό να... τρομάξει τους αντιπάλους του! Προφανώς το ταρακούνημα από τον προπονητή του Παναθηναϊκού να τον αφήσει εκτός αποστολής του έκανε καλό. Ηταν πολύ δραστήριος, έψαξε το γκολ, μάρκαρε, είχε το δοκάρι, συνολικά όσο έπαιξε ήταν καλός. Ας αρχίσει να χτίζει πάνω σε αυτή την εμφάνιση και δεν θα αργήσει να γίνει βασικός. Δουλεύοντας πάντα σκληρά.

Τέταρτον, ο Παναθηναϊκός μετά τις αποτυχίες με την Καλλονή και την Ντιναμό Μόσχας, ήθελε ένα σερί νικών. Τρώγοντας λένε έρχεται η όρεξη. Σε ένα κρίσιμο σημείο, σε μία οριακή στροφή, νίκησε εκτός έδρας τον Πλατανιά και μάλιστα σε ματς που είχε λάθη διαιτητικά (επόπτες) και πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο, σε αγώνα που έπεφταν κορμιά. Τραυματίστηκε και ο Πράνιτς, όμως ο Παναθηναϊκός έβγαλε τσαγανό, ψυχή, δύναμη, δεν τα παράτησε και ο Αναστασίου δείχνει ότι δεν πετάει εύκολα λευκή πετσέτα. Τουναντίον, μάλιστα βρίσκει νέους παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα και ο Δώνης, συνεχώς βελτιώνεται.

Δύο εκτός έδρας νίκες λοιπόν και υποδέχεται στη Λεωφόρο τη Νίκη Βόλου που μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα είναι απογοήτευση. Αν τα καταφέρει κάνοντας τρίτη σερί νίκη, θα πάει για άλλες δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις, που είναι κλειδιά: κόντρα στην πορτογαλική Εστορίλ στο Γιουρόπα Λιγκ στις 2 Οκτωβρίου και εναντίον του Παναιτωλικού στις 5 του μηνός!

Μέχρι εκεί, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει διορθώσει τις τελικές του προσπάθειες, καθόσον, κάθε χαμένη ευκαιρία πονάει διπλά και τριπλά, τώρα που το κανόνι μεγάλου βεληνεκούς ο Σουηδός Μπεργκ, παραμένει ανενεργό!


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: