Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΑΣ: Πιθανόν Ελληνας το θύμα του εγκλήματος στο Αιγάλεω

ΕΛΑΣ: Πιθανόν Ελληνας το θύμα του φρικιαστικού εγκλήματος στο Αιγάλεω 
ΕΛΑΣ: Πιθανόν Ελληνας το θύμα του φρικιαστικού εγκλήματος στο Αιγάλεω.Εκτιμήσεις για τον δράστη που άφησε το πτώμα σε κάδο απορριμμάτων
.Σε άνδρα, κατά πάσα πιθανόιτητα Έλληνα ή αλλοδαπό από ευρωπαϊκή χώρα, ηλικίας περίπου 55 έως 65 ετών που δολοφονήθηκε το προηγούμενο βράδυ φέρεται να ανήκει, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το πτώμα που βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Μούδρου και Στ. Σαράφη στο Αιγάλεω.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται σε πρώτη φάση να αναζητήσει τους δράστες όχι στον κύκλο του οργανωμένου εγκλήματος (όπως πιστευόταν αρχικά), αλλά στο οικείο περιβάλλον του θύματος, αφού βέβαια προσδιορισθεί με απόλυτη σαφήνεια η ταυτότητά του.

«Αν βρούμε το ποιος είναι, σχεδόν αμέσως θα εντοπίσουμε και τον δράστη» ανέφεραν στο «Βήμα» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Εκτιμούν επιπλέον ότι από τη φύση του εγκλήματος ότι ο δράστης πρέπει να έχει διαταραγμένο ψυχικό κόσμο. Έχουν δώσει επίσης για έλεγχο το υλικό από τα σφραγίσματα στην οδοντοστοιχία –κάθε χώρα έχει διαφορετικό, όπως σημειώνουν– ώστε να ανακαλύψουν την καταγωγή του θύματος.

Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος είχε υποβληθεί σε πολλαπλό μπαϊπάς, είχε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά και του είχαν κόψει τις άκρες των δακτύλων για να μην μπορεί να αναγνωριστεί. Στη συνέχεια ο δράστης έβαλε φωτιά στον κάδο απορριμμάτων. Οι αστυνομικοί περιμένουν από ιστολογικές εξετάσεις να βρουν με ποιο αιχμηρό όργανο διεπράχθη ο φόνος.

Η ηλικία του άνδρα, το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έχουν υπάρξει επιθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με τέτοιες φρικιαστικές προσπάθειες απόκρυψης της ταυτότητας του θύματος (σ.σ. αντιθέτως οι δολοφονικές επιθέσεις έχουν επιδεικτικό, εκδικητικό χαρακτήρα) και ο τρόπος διάπραξης του εγκλήματος, οδηγούν τους αστυνομικούς στο να εξετάσουν αρχικά «προσωπικό κίνητρο» στο έγκλημα από ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Παραμένει άγνωστο αν ο δολοφόνος έκοψε τα δάκτυλα του θύματος για λόγους «προληπτικούς» ή γνώριζε ότι το θύμα ήταν σεσημασμένος και μπορούσε άμεσα να προσδιορισθεί η ταυτότητά του.

Η ΕΛ.ΑΣ. ήδη πραγματοποιεί έρευνες σε κατοικίες κοντά στο σημείο ανεύρεσης του πτώματος, ενώ θα αναμένει το επόμενο 24ωρα τις δηλώσεις εξαφάνισης πολιτών προκειμένου να εντοπίσει την ταυτότητα του θύματος.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: