Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Βελούδινη διαπραγμάτευση με τρόικα .. το Μαξίμου

 
Βελούδινη διαπραγμάτευση με την τρόικα επιζητεί το Μαξίμου.Σε μία σύντομη και χωρίς αναταράξεις διαπραγμάτευση με την
τρόικα στοχεύει το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένων και των θετικών μηνυμάτων που έστειλε η συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά, άλλωστε, ότι τυχόν τριβές με τους εκπροσώπους των δανειστών μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τον υπό κατάρτιση οδικό χάρτη για έξοδο από το μνημόνιο και αποχώρηση του ΔΝΤ, με ορίζοντα την προεδρική εκλογή την προσεχή άνοιξη.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, πηγές του Μαξίμου τονίζουν ότι το σχέδιο φοροελαφρύνσεων και διορθωτικών κινήσεων, που εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, θα προχωρήσει χωρίς την προέγκριση της τρόικας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει τέλος στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Reuters ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ένα μη πολιτικό πρόσωπο, ώστε να επιδιώξει τη συναίνεση και να αποφύγει τις εκλογές, που θα επιβράδυναν την οικονομική πρόοδο.

Με την παραπάνω δήλωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά επιδιώκει να διαψεύσει τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ πως η μπορεί να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αλλά συγχρόνως να δείξει ότι η συγκυβέρνηση απομακρύνεται από την επιλογή του Φώτη Κουβέλη.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν, άλλωστε, στην εκτίμηση πως το Μαξίμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ διαπιστώνει ότι ακόμη και τα «κουκιά» της Αγίου Κωνσταντίνου δεν αρκούν για την ανάδειξη Προέδρου. Επίσης, βλέπουν μια κινητικότητα ανεξάρτητων βουλευτών προς την Κουμουνδούρου και πιστεύουν ότι γίνεται υπόγειο παζάρι με τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ένταξη κάποιων εξ αυτών στα εκλογικά του ψηφοδέλτια.
Πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: