Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:"Τρίτος πόλος η Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη"

Τη δυνατότητα, ο τρίτος πόλος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας της Κεντροαριστεράς να διαδραματίσει σπουδαίο ..
ρόλο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δευτερολογία του, κατά τη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής της Ελιάς- Δημοκρατικής Παράταξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος απέδωσε αυτή τη δυνατότητα στην εκτίμηση ότι και στις επόμενες εκλογές θα υπάρχει ο «ατελής διπολισμός» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που «είναι οριακός πλέον», εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πολλές αντιφάσεις στην πολιτική γραμμή του, οι οποίες είναι ορατές και θα διευρυνθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη συζήτηση που έγινε κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, διατυπώθηκε και η γενική παραδοχή ότι η Ελιά άντεξε και «κρατήθηκε» στις ευρωεκλογές, ενώ παρατηρήθηκε από τον κ. Βενιζέλο ότι στις ευρωεκλογές οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ κατευθύνθηκαν προς το Ποτάμι και ότι παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι εκατέρωθεν μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αντίστροφα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η συζήτηση για την Κεντροαριστερά πρέπει να οργανωθεί με τους άλλους πολιτικούς χώρους και πρόσωπα και να γίνει με πολύ προσεκτικά βήματα, ώστε να μην επαναληφθούν, όπως είπε, αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Βενιζέλος, όπως και άλλοι συμμετέχοντες στη συνάντηση, πρότεινε να συγκροτηθεί ένα συντονιστικό όργανο που θα αναλάβει τις επαφές και τον διάλογο, στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς.

Επιπλέον, προτάθηκε και αποφασίστηκε να διοργανωθούν τρεις θεματικές συζητήσεις ως βήμα διαλόγου, εντός του Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, μία συζήτηση για το εάν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης στην Ελλάδα, την οργάνωση της οποίας ανέλαβαν ο Γιώργος Βερνίκος και ο Νίκος Μπίστης, δεύτερη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, με υπεύθυνους τον Παντελή Καψή και τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τρίτη συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα, την οργάνωση της οποίας ανέλαβε ο Πάνος Ιωακειμίδης.
http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: