Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Απόφαση «σταθμός» για 11 σχολ. φύλακες Δήμου Κατερίνης

Δικαιώθηκαν και συνεχίζουν! Απόφαση «σταθμός» για 11 σχολικούς φύλακες του Δήμου Κατερίνης.Την δικαίωση 11 Σχολικών Φυλάκων του Δήμου ..
Κατερίνης που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα - απόλυση στις 23 Ιουλίου του 2013 αποφάσισε το Πρωτοδικείο Κατερίνης εκδίδοντας θετική απόφαση ενάντια στη διαθεσιμότητα τους.

Οι Σχολικοί Φύλακες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή. Η έκβαση της εκδίκασης της κύριας αγωγής τους ήταν επίσης θετική για τους ίδιους, μιας και το Πρωτοδικείο Κατερίνης με την υπ αριθ. 158/2014 απόφαση του υποχρεώνει τον Δήμο Κατερίνης να τους απασχολήσει άμεσα με τους ίδιους όρους όπως τους απασχολούσε μέχρι και τις 23 Ιουλίου, όταν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Εν τω μεταξύ με ανακοινώσεις τους προς τον τύπο τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρήστος Γιαννούλης αλλά και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων στα σχολεία της Κατερίνης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο:


Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή και αναγνωρίζει ότι η θέση σε διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων είναι άκυρη.

Υποχρεώνει την Δημοτική αρχή να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους με τους ίδιους όρους και με την καταβολή των πλήρων αποδοχών τους, όπως ίσχυαν πριν τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας την 23.7.2013.

Σε περίπτωση που δεν πράξει αυτό ο Δήμος από την ημέρα που θα του κοινοποιηθεί η απόφαση, υποχρεούται να καταβάλει στον καθένα 100 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν τους απασχολεί.

Δήλωση – Πρόσκληση Χρήστου Γιαννούλη

Σε μία από τις σπάνιες φιλεργατικές της αποφάσεις η Ελληνική Δικαιοσύνη δικαίωσε τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Κατερίνης αποκαθιστώντας έστω κατ’ ελάχιστο, την αδικαιολόγητη και προκλητική ταλαιπωρία που τους επιφύλαξε η Κυβέρνηση και όσοι αμέσως ή εμμέσως την υποβοηθούν.

Μετά την πρωτόδικη απόφαση επί της αγωγής που κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Κατερίνης Προσωπικά και το δημοτικό συμβούλιο, θα πρέπει με πολύ ξεκάθαρο και σαφή τρόπο να διασφαλίσουν την ΜΗ άσκηση ένδικων μέσω κατά της απόφασης. Στο προφανές δικαιολογητικό επιχείρημα ότι αντίκειται στην νομιμότητα η μη άσκηση έφεσης από την πλευρά του Δήμου Κατερίνης, θα παρακαλούσαμε έστω για μία φορά, η διοίκηση και ο Δήμαρχος Κατερίνης να προτάξουν την πολιτική και παρεμβατική διάσταση του θεσμικού τους ρόλου και όχι την διεκπαιρεωτική ως τοποτηρητές των κυβερνητικών αποφάσεων.

Στην Περίπτωση των σχολικών φυλάκων της Κατερίνης, η πραγματική νομιμότητα βρίσκεται στην ανθρώπινη υποχρέωση όλων μας να μπει οριστικό τέλος στην αδικαιολόγητη ταλαιπωρία τους.

Η Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Με μία απόφαση σταθμό για την Ελληνική Δικαιοσύνη το Πρωτοδικείο Κατερίνης ακύρωσε τη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων στο Δήμο Κατερίνης.

Η απόφαση αυτή είναι κόλαφος για την κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η πολιτική που ακολουθούν, στρεφόμενοι εναντίον όλων των εργαζομένων, οδηγεί στη διάλυση του Δημόσιου τομέα και των υπηρεσιών που αυτός παρέχει.

Η συμβολή των σχολικών φυλάκων στην λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι γνωστό, ότι ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας τους.

Καλούμε την οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης να μην ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης αυτής και να τοποθετήσει ξανά τους σχολικούς φύλακες στη θέση τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζομένους στον αγώνα τους για το δικαίωμα στην εργασία και στον αγώνα του λαού μας για μια καλύτερη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: