Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Αποχαρακτηρίστηκε... η Ολυμπιάδα Κορινού.. απαράδεκτη απόφαση..

Για απαράδεκτη απόφαση κάνει λόγο ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Την απόφαση για τον ..
αποχαρακτηρισμό 4.138 στρεμμάτων από το Καταφύγιο Άγριας Ζωής Αλυκής Κίτρους υπέγραψε πριν από μερικές ημέρες ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς, δίνοντας έτσι ουσιαστικά τη «λύση» για τον οικισμό της Ολυμπιάδας Κορινού. Ο αποχαρακτηρισμός της συγκεκριμένης περιοχής αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία χρόνια. 
Ο οικισμός, που φέρει το όνομα «Πρότυπος Βιοκλιματικός Οικισμός, Ολυμπιάδα» χωροθετείται σε έκταση 2.041 στρεμμάτων στην παραλία Κορινού, στον Δήμο Κατερίνης. Όμως, τα 1.210 στρέμματα από τα 2.000, αλλά και περισσότερα από 3.000 στρέμματα ιδιωτών στην γύρω περιοχή ενέπιπταν -μέχρι πριν λίγες ημέρες τουλάχιστον- στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) για τη διατήρηση των πουλιών και των ενδιαιτημάτων τους, αλλά και μέσα στην περιοχή του Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) Αλυκής Κίτρους.
Θ. Κουιμτζής: Απαράδεκτη η απόφαση
«Η απόφαση είναι απαράδεκτη», τονίζει με δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, Θεμ. Κουιμτζής. «Το διοικητικό συμβούλιο του φορέα κατέληξε ομόφωνα ότι στην περιοχή του Καταφυγίου Άγριας Ζωής δεν πρέπει να γίνει καμία οικοδομική δραστηριότητα. Ο αποχαρακτηρισμός θα μας εκθέσει έναντι της Ε.Ε.».
«Η γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας στερείται επιστημονικής σοβαρότητας», λέει η Στέλλα Βαρελτσίδου, βιολόγος και συντονίστρια του φορέα. «Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική περιοχή για τη βιοποικιλότητα, με έναν απίστευτο πλούτο ειδών ορνιθοπανίδας, την οποία πρόσφατα είχαν επισκεφθεί επιστήμονες απ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό που συμβαίνει είναι όνειδος».
http://www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: