Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΓΣ μελών - μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας

Γενική Συνέλευση των μελών - μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας.Καλά αποτελέσματα παρά τους κλυδωνισμούς...
Η Γενική Συνέλευση των μελών - μετόχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητήριου Πιερίας το απόγευμα της Τετάρτης.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Μηλιώτης καλωσορίζοντας τα μέλη αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και στη δυνατότητα της τράπεζας να δίνει λύσεις, σημειώνοντας παρά το δύσκολο οικονομικά κλίμα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πιερίας «τα πήγε καλά». Ο ίδιος χαρακτήρισε το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας «κόλαση» και πρόσθεσε πως «διαχειριστήκαμε καλά το καράβι».
Ευχαρίστησε τα μέλη για την προσπάθεια που καταβάλλουν ούτως ώστε ένα τοπικό κατάστημα να σταθεί στο ύψος του και να κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κοινού.
Αναφερόμενος στην ετήσια έκθεση του Δ.Σ. επικέντρωσε την ομιλία του στα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας, σε διοικητικά θέματα και στην επιχειρηματική στρατηγική.
 
Τα οικονομικά μεγέθη
Πρόκειται για έναν ισολογισμό όπου απεικονίζονται τα μεγέθη της Τράπεζας που διαμορφώθηκαν το 2013 και παρά τις αρνητικές συγκυρίες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία και την οξύτατη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η Τράπεζα Πιερίας, πέτυχε να υπερβεί τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει.
Αναλυτικότερα οι καταθέσεις έφτασαν τα 38 εκατ. 843 χιλ. ευρώ με 31.12.2013, έναντι 35 εκατ. 324 χιλ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012, σημειώνοντας αύξηση 9,96% περίπου.
Το σύνολο των εγγυητικών επιστολών που εκδόθηκαν το 2013 ήταν ύψους 12 εκατ. 596 χιλ. ευρώ, παράλληλα δε οι χορηγήσεις, μετά από τις προβλέψεις έφθασαν στα 38 εκατ. 175 χιλλ. Ευρώ, έναντι 34 εκατ. 847 χιλ. ευρώ με 31.12.2012, παρουσιάζοντας αύξηση 9,55%, ενώ το σύνολο των προβλέψεων ανήλθε στα 4 εκατ. 700 χιλ. ευρώ έναντι 3 εκατ. 974 χιλ. ευρώ με 31.12.2012. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 726 χιλ. ευρώ και τα 411 χιλ. ευρώ είναι υποχρεωτικές εκ του νόμου προβλέψεις, ενώ μεταφέρθηκαν από τα προ φόρων κέρδη άλλες 315 χιλ. ευρώ ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας περισσότερο την κεφαλαιακή διάρθρωση της Τράπεζας.
Τα κέρδη προ αποσβέσεων και προβλέψεων ανήλθαν στα 831 χιλ. ευρώ περίπου και μετά την αφαίρεση των διενεργηθεισών αποσβέσεων παγίων, κατά ποσό 35 χιλ. ευρώ περίπου και τον σχηματισμό προβλέψεων 726 χιλ. ευρώ περίπου για επισφαλείς απαιτήσεις, απομένει κέρδος ποσού 70 χιλ. ευρώ περίπου.
http://www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: