Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης..Βοήθεια

Από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης.Ανθρωπιστική Βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας.Το Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης..
του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με το Τμήμα Νοσηλευτικής και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, κατόπιν αιτήματος της Πρεσβείας της Σερβίας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου της Σερβίας στην Θεσσαλονίκη προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διοργάνωσαν συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας κατά το διάστημα 23 Μαϊου έως 08 Ιουνίου 2014. 
Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης ήταν τα κάτωθι:
- Στρώματα, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, πτυσσόμενα κρεβάτια
- Είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, πάνες, κτλ)
- Απολυμαντικά προϊόντα (απορρυπαντικά, χλωρίνη, σκούπες, κτλ)
- Εμφιαλωμένο Νερό
- Τρόφιμα σε κονσέρβες και βρεφικές τροφές
Για το σκοπό αυτό, οι Εθελοντές εργάσθηκαν σε καθημερινή βάση στην παραλαβή, καταγραφή, διαλογή, δεματοποίηση και κατόπιν τα μετέφεραν και τα αποθήκευσαν σε βαγόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε παραχωρηθεί στο Προξενείο της Σερβίας για τον σκοπό αυτό.
Τα βαγόνι βρίσκεται ήδη στο Βελιγράδι από όπου ο Σερβικός Ερυθρός Σταυρός θα παραλάβει την Βοήθεια για να τη διανείμει στους πληγέντες.
Ως Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης, θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια σε κάθε ανώνυμο και επώνυμο πολίτη, φορέα, σύλλογο κ.λπ.. που με αισθήματα αλληλεγγύης, στήριξε με είδη πρώτης ανάγκης τους πλημμυροπαθείς κατοίκους της γείτονας Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: