Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Σ. Μαυρίδου: αναγκαία η άμεση στήριξη των παραγωγών

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στον ΕΛΓΑ για την καταστροφή από το χαλάζι σε καλλιέργειες της περιοχής.Σ. Μαυρίδου: αναγκαία η ...
άμεση κινητοποίηση για στήριξη των παραγωγών.
Επιστολή στον ΕΛΓΑ απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις σε καλλιέργειες της Πιερίας.
Τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας έχουν πληγεί από ισχυρές χαλαζοπτώσεις, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών και εκτεταμένων ζημιών.
Με την επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ενημερώνει ότι, κλιμάκια γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αφού πραγματοποίησαν αυτοψίες στις πληγείσες από το χαλάζι καλλιέργειες της Πιερίας, διαπίστωσαν και επιβεβαίωσαν την έκταση, το μέγεθος και τη σοβαρότητα των προκληθέντων ζημιών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αξιώνει μέσω της επιστολής της από τον ΕΛΓΑ την άμεση έναρξη του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων , προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκαιρη αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών.
Άλλωστε, η κ. Σοφία Μαυρίδου επισημαίνει ότι λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της καταστροφής, την απόγνωση των παραγωγών αλλά και το γεγονός ότι την περίοδο αυτή δεν είναι δυνατή η επαναφύτευση των μεγάλων καλλιεργειών (καπνός, βαμβάκι) και οι δενδροκομικές καλλιέργειες (ροδάκινα, βερίκοκα) είναι σε πλήρη παραγωγή, είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση για στήριξη των παραγωγών, ζητώντας από τον ΕΛΓΑ να προβεί στις σχετικές ενέργειες, αναλογιζόμενος τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και έχοντας υποστεί τεράστιο πλήγμα στις καλλιέργειές του.
http://www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: