Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Σαρρής: "Να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής να ορίζει τους διαιτητές"

 
Την έλευση προσώπου από το εξωτερικό που θα ορίζει διαιτητές και παρατηρητές στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα πρότεινε ο ..
Γιώργος Σαρρής στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, που επιτέθηκε στα… κέντρα που τον λασπολογούν και παραδέχτηκε την ολιγωρία του στα στημένα! Καταγγελία Χατζηαποστόλου για ανάμειξη του Π. Παπανικολάου σε εκλογές!Την πρόταση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη σε πρόσφατο Δ.Σ. της Super League για έλευση προσώπου από το εξωτερικό, προκειμένου να κάνει τους ορισμούς των διαιτητών και των παρατηρητών σε Super League και Football League, υιοθετεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ.
Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας, ο Γιώργος Σαρρής εκθείασε το έργο της ΚΕΔ και είπε ότι για να μην υπάρχει η κριτική διαιτησίας στα κανάλια θα προτείνει στη Super League να έρθει ξένος αρχιδιαιτητής!
Παράλληλα, παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η ΕΠΟ δεν αντιμετωπίζει σωστά το θέμα της καταπολέμησης των στημένων αγώνων, ρίχνοντας όμως την ευθύνη για την ολιγωρία της στην πολιτεία!
 
Τα κυριότερα σημεία από την ομιλία του προέδρου της ΕΠΟ στη Γ.Σ.:
«Πετύχαμε αρκετά πράγματα. Δυστυχώς προσπαθούμε να πάμε μπροστά το ποδόσφαιρο όταν κάποιοι που βρίσκονται και εντός αίθουσας προσπαθούν να απαξιώσουν κάθε ενέργεια της ΕΠΟ. Σε καθημερινή βάση βλέπουμε από συγκεκριμένα κέντρα λασπολογία με καταγγελίες, προαναγγελία διώξεων και προσπαθούν να εμπλέξουν τη δικαιοσύνη στο σχέδιό τους. Μας δημιουργούν προβλήματα. Δεν θα αφήσουμε να αμφισβητήσει κανείς την εντιμότητά μας και ειδικά από ανθρώπους που η ομοσπονδία προστάτευσε και διεθνώς και καταλαβαίνεται τι εννοώ. Έχουμε ενημερώσει UEFA και FIFA για το τι επιχειρείται να γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
-Για την Εθνική ομάδα: «Η Εθνική κρατάει ζωντανή την ΕΠΟ και θα την κρατάει».
-Για τη διαιτησία: «Στη χρονιά που πέρασε η διαιτησία ήταν καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Δεν λέω ότι ήταν τέλεια. Συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα η κριτική διαιτησίας. Η δική μας πρόταση θα είναι να προσληφθεί ξένος αρχιδιαιτητής για να κάνει ορισμούς στη Super League και στη Football League για να κάνει ορισμούς σε διαιτητές και παρατηρητές».
-Για το καταστατικό: «Γίνεται μια διεύρυνση μέσω αύξησης των εκλεκτόρων. Η αναλογία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη διοίκηση πήγε από το 3% στο 10%».
-Για την επιχορήγηση: «Η πολιτεία –και αυτό φάνηκε και από την επιχορήγηση- έχει διάθεση να εγκλωβίσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχουμε ξεκινήσει περικοπές από τα λειτουργικά της ΕΠΟ και από αυτά δώσαμε λεφτά στις Ενώσεις».
-Τα λάθη μας: «Στο θέμα του υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων σε Super League και Football League καθυστερήσαμε να αντιδράσουμε. Φταίμε που έφτασε η κατάσταση εκεί. Το ίδιο συνέβη και τα ύποπτα παιχνίδια. Αποδείχθηκε λάθος η εκτίμησή μας… αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την παντελή αδράνεια της πολιτείας στο συγκεκριμένο θέμα. Στο νέο πειθαρχικό κώδικα βάλαμε όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου της UEFA που ανατρέπουν όσα ξέραμε για την αντιμετώπιση του φαινομένου».
Οι στόχοι μας: «Μετά την πώληση του Ελληνικού η Εθνική θα μείνει άστεγη. Αν μας δώσει έκταση η πολιτεία είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κέντρο. Θα φτιάξουμε μουσείο και πάρκο Εθνικών ομάδων δίπλα στα γραφεία της ΕΠΟ».
Καταγγελία για ανάμειξη του Π. Παπανικολάου στις εκλογές της ΕΠΣ Κιλκίς!
Την ανάμειξη του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου στις εκλογές της ΕΠΣ Κιλκίς κατήγγειλε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου.
Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας τάχθηκε κατά της έλευσης ξένου αρχιδιαιτητή και κατά του δικαιώματος ψήφου στις ομάδες της Super League, ενώ χαρακτήρισε την ΕΠΟ «ομόρρυθμη εταιρεία» που έχει υποκαταστήματα στη Χαλκίδα, την Κατερίνη και την Κομοτηνή επειδή όπως υποστήριξε όλες οι δραστηριότητες γίνονται εκεί.
Τα κυριότερα όσων είπε ο κ. Χατζηαποστόλου:
-«Η ΕΠΟ έμοιαζε φέτος με ομόρρυθμη εταιρεία που είχε υποκαταστήματα στην Χαλκίδα, την Κομοτηνή και την Κατερίνη. Όλες οι δραστηριότητες γίνονταν σε αυτές τις τρεις Ενώσεις».
-«Μέσα στην ομοσπονδία υπάρχει ένα υπάλληλος ο οποίος ενεργώντας σαν πρόεδρος της ομοσπονδίας αναμείχθηκε στη δική μου εκλογή στο Κιλκίς, χρηματοδοτώντας και βοηθώντας τον αντίπαλό μου. Η αποστολή του στην ομοσπονδία δεν είναι αυτή. Εξετέθη! Αυτός ο υπάλληλος δεν είναι άλλος από τον εκτελεστικό γραμματέα, τον Παυσανία Παπανικολάου, ο οποίος ενεργεί σε βάρος της ομοσπονδίας. Ενεργεί σε βάρος όλων σας!».
-«Επιτέλους κάνατε κάτι σωστό με τα στημένα. Σήμερα βλέπω ότι ενστερνίζεστε τις θέσεις μου να πηγαίνουν στα πειθαρχικά όργανα».
Να σημειωθεί, πως αναφορικά με την καταγγελία σε βάρος του Παυσανία Παπανικολάου, ο Γιώργος Σαρρής είπε ότι δεν μπορεί να το πιστέψει, ωστόσο «θα το ελέγξουμε εξονυχιστικά».
http://www.contra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: