Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τσίπρας: Από τα σχολεία θα ξεκινήσει το κύμα αντίστασης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 
Με τους χειρότερους οιωνούς αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι... από τα σχολεία θα ξεκινήσει ένα κύμα αντίστασης και ανατροπής. Η χρονιά αυτή θα είναι διαφορετική, είπε ο κ. Τσίπρας, καθώς «η κυβέρνηση του μνημονίου έχει αποφασίσει να διαλύσει ό,τι πολυτιμότερο έχει μείνει σε αυτή τη χώρα, που είναι το δημόσιο σχολείο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στους μαθητές ότι «το πρώτο μάθημα που θα κάνετε θα είναι το πιο σπουδαίο μάθημα της ζωής σας, είναι το μάθημα της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της βοήθειας στο διπλανό, στο συμμαθητή που έχει μεγαλύτερο πρόβλημα». Επίσης, τους κάλεσε να στηρίξουν τον αγώνα των γονιών τους και των καθηγητών τους, γιατί, όπως είπε, είναι αγώνας για να μείνει όρθιο το σχολείο.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν είναι μόνο τα ΕΠΑΛ που συρρικνώνονται, είναι και το ολοήμερο σχολείο που κλείνει, αφήνοντας στο έλεος και στην αγωνία χιλιάδες ζευγάρια εργαζόμενων γονιών. Είναι και τα παιδιά των ειδικών σχολείων που ρίχνονται στον Καιάδα. Είναι τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις σε όλα τα σχολειά της χώρας. Πράγμα που σημαίνει ότι η τρόικα αποφάσισε να ρίξει πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του οικοδομήματος της ελληνικής κοινωνίας, που είναι το σχολείο, και να βγάλει πλεονάσματα διώχνοντας καθηγητές και παιδιά από το σχολείο».

«Δεν είμαστε εμείς εδώ για να σχολιάζουμε τις μορφές του αγώνα των μαθητών και των καθηγητών και των γονιών» κατέληξε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι αυτός ο αγώνας δεν αφορά μία απεργιακή κινητοποίηση, δεν αφορά εργασιακά δικαιώματα, αφορά το μέλλον αυτής της κοινωνίας και, άρα, αφορά 11 εκατομμύρια πολίτες και όχι μονάχα τους καθηγητές και τους μαθητές.Πηγή: Express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: