Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Διευκρινίσεις Ρεπούση για αρχαία-θρησκευτικά



Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013
Για απομόνωση μέρους των δηλώσεών της προκειμένου να γίνει ντόρος έκανε λόγο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και επανέλαβε την πρόταση να είναι υποχρεωτικό μάθημα τα Αρχαία Ελληνικά μόνο σε όσους ακολουθούν...
κλασικές σπουδές και στους υπόλοιπους μαθητές να διδάσκεται η αρχαία ελληνική γραμματεία από μετάφραση, με το μάθημα των αρχαίων ελληνικών να είναι προαιρετικό.

 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Μαρία Ρεπούση χαρακτήρισε ανησυχητικές τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, διερωτώμενη τι θα κάνει τόσους καθηγητές ξένων γλωσσών και γυμναστικής, τους οποίους μεταφέρει από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις της περί αρχαίων ελληνικών στο σχολείο, επανέλαβε ότι είναι υπερβολικά μεγάλος αριθμός οι 11 ώρες διδασκαλίας αρχαίων σε σύνολο 34 και τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί συνδυαστικά με τα λατινικά. "Οι ανθρωπιστικές σπουδές είναι μια μεγάλη κατηγορία και εκεί θα πρέπει η Πολιτεία να πει τι μαθήματα θα διδαχθούν για αυτή την κατεύθυνση - υπάρχουν μαθήματα κοινωνιολογίας, νέας ελληνικής γλώσσας κλτ και εκεί πρέπει να γίνει η ανακατανομή των ωρών" είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Τόνισε ότι η γλωσσική εκπαίδευση είναι σημαντική και πρωτίστως οι μαθητές πρέπει να ξέρουν να κατανοούν και να εκφράζονται στο κείμενο, εκτιμώντας ότι νεκρές γλώσσες όπως τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά δεν βοηθούν σε αυτό το στόχο.>
 

Σε ό,τι αφορά τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πριμοδοτείται κάποια θρησκεία έναντι άλλης και να αποτρέπεται ο φανατισμός, κάνοντας αναφορά και στη σχετική σύστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια: