Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κραυγές για χούντα και κρεμάλες στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο Εμφυλιοπολεμική ρητορική και ύβρεις πεζοδρομίου στιγμάτισαν τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, με την κυβέρνηση να καταθέτει βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής


Κραυγές για χούντα και κρεμάλες στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο
Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013
Σε πολεμικό κλίμα, με κραυγές και πρωτοφανείς ύβρεις, ξεκίνησε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του ...πολυνομοσχεδίου, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με την κρίσιμη ψηφοφορία. Η χθεσινή συζήτηση χαρακτηρίστηκε και από αλλαγές τις οποίες έφερε η κυβέρνηση στο παρά πέντε σε μια προσπάθεια να κάμψει τις εσωκομματικές αντιδράσεις. Ενδεικτική είναι άλλωστε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σχολιάζοντας την απουσία υπουργών αρνήθηκε να μιλήσει επί του πολυνομοσχεδίου, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση που δεν έχει το σθένος να υποστηρίξει τον νόμο που υπογράφει».

ΚΡΙΤΙΚΗ. Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Ψυχάρης κατηγορώντας την κυβέρνηση για «προχειροδουλειές» επισήμανε ότι το νομοσχέδιο «κινείται στη λογική κουρελούς, γεμάτο κενά και τρύπες, την ώρα που θα έπρεπε να είναι κατανοητό και φιλικό προς τον πολίτη, ώστε να τον έχουμε σύμμαχο στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος κάλεσε την κυβέρνηση να μην κλείσει τμήματα που προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση στους νέους και να εξαιρέσει τους τριτέκνους από τη διαθεσιμότητα.
Την ίδια ώρα σκληρή κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε «κάλπικη» την αντιπαράθεση μεταξύ τους. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο «η κυβέρνηση της ΝΔ να έχει ένα success story ή να το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να έχουμε μια καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτό που αποκλείουμε είναι να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι».
Πάντως, υψηλοί τόνοι κυριάρχησαν από την αρχή της συνεδρίασης, με τη βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, χρησιμοποιώντας φρασεολογία... πεζοδρομίου, να εκτοξεύει απειλές κατά των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, διαμαρτυρόμενη έντονα για το αίτημα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το κόμμα της.
«Θα σας κρεμάσουμε όλους», φώναξε η κυρία Μακρή, για να εισπράξει την απάντηση του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή: «Θα μας κλ... τα αρχ... Κάτσε κάτω! Μιλάς τώρα κι εσύ, που διορίστηκες με το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο;».
Συνέχεια στην ένταση έδωσε λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος επιστράτευσε εμφυλιοπολεμική φρασεολογία: «Εκεί έξω ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις, πολύ περισσότερο δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ, που δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους ή να πάνε στον γιατρό... Αυτοί μας λένε ότι δεν εκβιάζονται, ότι είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Εχουν την αποφασιστικότητα ώστε να πουν αυτό που έλεγε και ο Αρης Βελουχιώτης, όταν με τους συντρόφους του πήγαιναν να δώσουν τις μάχες για να ελευθερώσουν αυτόν τον τόπο: "Καλή αντάμωση στα γουναράδικα"», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Διαμαντόπουλος.

«ΣΥΜΜΟΡΙΑ». Μάλιστα, το γαϊτανάκι των αντιδράσεων έσυρε λίγο αργότερα η συνάδελφός του Σοφία Σακοράφα, η οποία χρησιμοποιώντας εξίσου σκληρή γλώσσα αποκάλεσε την κυβέρνηση «συμμορία και κατοχική» και τους βουλευτές της «συνεχιστές της χούντας και των χαφιέδων». Επισημαίνεται ότι είχε προηγηθεί και η απειλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος υποσχέθηκε «ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι εκείνη που θα καθαρίσει όλη την Ελλάδα» και χαρακτήρισε το Κοινοβούλιο «καταστροφή της χώρας».
Οι συγκεκριμένες αναφορές προκάλεσαν την εκρηκτική αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος έκανε λόγο για «ευθεία σχέση κομμάτων με την τρομοκρατία».ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: