Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

"Ελλάδα: Η μεγάλη κερδισμένη της θερινής σεζόν"(ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ 70 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 25....ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΠΙΕΡΙΑ...ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!!!!.)

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

«Οι Γερμανοί ταξιδεύουν πάλι περισσότερο και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι φέτος η Ελλάδα», αναφέρει σε ρεπορτάζ της για τις τουριστικές προτιμήσεις των Γερμανών η εφημερίδα Die Welt.

Η Ελλάδα συνήλθε για τα καλά από την κρίση της περασμένης
χρονιάς και σημειώνει.... υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού.
«Η χώρα είναι ο μεγάλος κερδισμένος της θερινής σαιζόν» εκτιμά ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook, Ματίας Μπράντες.
Αυξημένη ζήτηση για τουριστικά πακέτα καταγράφει και η TUI. Ο μεγαλύτερος Tour Operator της Ευρώπης θέλει την Ελλάδα «στη θέση 3 των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών. Στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η Μαγιόρκα, επισημαίνει η εκπρόσωπος της TUI, Άνια Μπράουν.
Παρόμοια είναι η εικόνα που δίνει η l`tour. Η εκπρόσωπος του εξειδικευμένου στα πακέτα last minute τουριστικού ομίλου, Νίνα Μάγιερ υπογραμμίζει ότι «οι τρεις πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της l`tour είναι η Μαγιόρκα, η Ελλάδα και η Τουρκία».
Αυξητικές είναι οι τάσεις που καταγράφει και η REWE (ITS, JahnReisen, Tjaereborg). Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γενικής διεύθυνσης του ομίλου Σέρεν Χάρτμαν, σημειώνεται αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς της τάξεως του 7% σε σχέση με το 2012.
Όπως σημειώνει η Die Welt, κάποιοι τουριστικοί όμιλοι καταγράφουν αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Αύξηση και στις εκτός σαιζόν κρατήσεις
Αύξηση σημείωσε η ζήτηση τουριστικών πακέτων και για το φθινόπωρο.
Όπως αναφέρει η εταιρεία ερευνών καταναλωτικής συμπεριφοράς GfK, τον Ιούνιο ο τζίρος των εκτός σαιζόν κρατήσεων στα ταξιδιωτικά γραφεία αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με τον Μάιο.
Και στις εκτός σαιζόν κρατήσεις σημειώνεται αύξηση της ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς. Εκτιμάται ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο ευνοούν τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς και κυρίως την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.
Μολονότι οι εικόνες των συγκρούσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης έκαναν τον γύρο του κόσμου, η ζήτηση για πακέτα θερινών διακοπών στην Τουρκία δεν σημείωσε μείωση, παρά την επιβράδυνση στον ρυθμό των κρατήσεων που παρατηρήθηκε κατά την πρώτη περίοδο των ταραχών.
«Η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών και η εξέλιξη παραμένει θετική», επισημαίνει ο Μπράντες.
Πηγή: http://bikiropoulos.blogspot.gr/Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια: