Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αυτό δεν έγινε ποτέ; Η XΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Αυτό δεν έγινε ποτέ;  
Παρασκευή 07 Ιουνίου 2013
Ξεπέρασαν τα όρια οι προκλήσεις των χρυσαυγιτών. Προσβάλλοντας την ιστορική μνήμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός τους...
Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε αρνητής του Ολοκαυτώματος και της εξόντωσης εκατομμυρίων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτό του Νορντχάουζεν (φωτογραφία). Οι νοσταλγοί του Χίτλερ πετούν τις «αντισυστημικές» μάσκες.

Αυτό δεν έγινε ποτέ;
Σάλο από όλες τις πλευρές των εδράνων της Βουλής προκάλεσε η νέα πρωτοφανής πρόκληση της Χρυσής Αυγής, διά του Ηλ. Κασιδιάρη, ο οποίος αυτοπροβλήθηκε ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων» κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το νέο φιλοναζιστικό παραλήρημα των χρυσαυγιτών βουλευτών, που με κάθε ευκαιρία υμνούν τους ναζί και τον Χίτλερ και μέσα στο Κοινοβούλιο, προστέθηκε σε μια σειρά προκλήσεων, με πιο πρόσφατη αυτή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Χρ. Παππά, ο οποίος παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν είχε γράψει κείμενα που εξυμνούσε τον ναζισμό και τον Χίτλερ, λέγοντας πως «το μέλλον αυτού του τόπου είναι ο ναζισμός».
Ο Ηλ. Κασιδιάρης, με αφορμή τη μη έλευση στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ του πρώην διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας επενδύσεων Σ. Μιωνή, ούτε λίγο ούτε πολύ αυτοπροβλήθηκε ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος», κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη ένταση και αντεγκλήσεις στην αίθουσα.
Εικόνες φρίκης που η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι υπήρξαν. Γερμανός στρατιώτης δίνει τη χαριστική βολή σε γυναίκα που επιβίωσε από μαζική εκτέλεση Εβραίων στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατο
Εικόνες φρίκης που η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι υπήρξαν. Γερμανός στρατιώτης δίνει τη χαριστική βολή σε γυναίκα που επιβίωσε από μαζική εκτέλεση Εβραίων στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής
Κατά τη συζήτηση του αιτήματος της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας, ο χρυσαυγίτης βουλευτής χαρακτήρισε τον Σ. Μιωνή ως «τον άνθρωπο-κλειδί στην υπόθεση», λέγοντας ότι δεν προσήλθε να καταθέσει στην επιτροπή για λόγους ιδεολογικούς, εξαιτίας της εβραϊκής καταγωγής του και ειδικότερα γιατί σε αυτήν συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, εννοώντας προφανώς τον ίδιο, αφού εκείνος είναι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στην Προανακριτική.
«Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη Δικαιοσύνη», είπε με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές που παρευρίσκονταν στην αίθουσα.
Ο Ηλ. Κασιδιάρης προχώρησε σε ένα νέο φιλοναζιστικό παραλήρημα μέσα στη Βουλή, δηλώνοντας προκλητικά αρνητής του Ολοκαυτώματος
Ο Ηλ. Κασιδιάρης προχώρησε σε ένα νέο φιλοναζιστικό παραλήρημα μέσα στη Βουλή, δηλώνοντας προκλητικά αρνητής του Ολοκαυτώματος
Μάλιστα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Β. Οικονόμου, που διαδέχθηκε τον χρυσαυγίτη βουλευτή στο βήμα, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου «ποια θα ήταν η αντιμετώπιση στη Γερμανία ενός αρνητή του Ολοκαυτώματος;».
Ειδικότερα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τόνισε πως «πέρασε εδώ από το βήμα ο αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Υπάρχει ποινική αντιμετώπιση αυτής της συμπεριφοράς; Οταν σας έλεγε η ΔΗΜΑΡ για την ανάγκη του αντιρατσιστικού νόμου, έρχεται η πραγματικότητα να σας δείξει την αναγκαιότητά του».
Στη συνέχεια και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα πήρε τον λόγο ο κ. Αθανασίου και απάντησε στον κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας συμπεριλαμβάνεται πρόβλεψη για καταδίκη των αρνητών του Ολοκαυτώματος.
Ο Β. Οικονόμου ξαναπήρε τον λόγο και επανήλθε στο τι συμβαίνει στη Γερμανία, λέγοντας ότι αυτό που είπε ο κ. Κασιδιάρης τιμωρείται στις χώρες που υπάρχει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με 5 χρόνια φυλάκιση.
Λίγο αργότερα, ωστόσο, στη δευτερολογία του ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε στο θέμα, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ να σταματήσει να αναφέρεται σε Ολοκαυτώματα. «Το συγκεκριμένο κόμμα έχει στις τάξεις της υποκείμενα που αρνούνται τα Ολοκαυτώματα. Μιλάω για την κ. Ρεπούση και σε αυτή την ιστορία είναι υπεύθυνη και η ΝΔ που εξέδωσε το άθλιο βιβλίο της. Δεν θα κάνετε την Ελλάς Γερμανία, δεν θα σας το επιτρέψει η Χρυσή Αυγή», είπε ο κ. Κασιδιάρης, για να εισπράξει την παρέμβαση του προεδρείου, καθώς εκείνη την ώρα η αντιπρόεδρος της Βουλής, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ζήτησε τη διαγραφή της λέξης «υποκείμενο» από τα πρακτικά της Βουλής.
«Οσο και αν διαφωνώ με την κ. Ρεπούση, αυτή η λέξη δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τσαρουχά.
Γιώργος Πίκουλας
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Εντονη η αντίδραση της κοινότητας των Εβραίων
Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης με τα δεκάδες χιλιάδες θύματα των ναζί, καθώς και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, στη χθεσινή νέα πρόκληση από το βήμα της Βουλής του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εμφανίστηκε ως αρνητής του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.
Ο πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ, μιλώντας στο «Εθνος», είπε ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος από τον συγκεκριμένο βουλευτή προσβάλλει το ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο το 2004 αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, όπως ακριβώς έχει θεσπιστεί από όλα τα πολιτισμένα έθνη που δεν θέλουν να ξεχάσουν.
Προσβολή
«Ταυτόχρονα -πρόσθεσε- αποτελεί προσβολή στους αγώνες των Ελλήνων εναντίον του ναζισμού, προσβολή στη μνήμη εκείνων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά απέναντι στη χιτλερική βαρβαρότητα, προσβολή προς τα θύματα των βιομηχανοποιημένων θαλάμων αερίων, όπου εκατομμύρια αθώοι άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο, μεταξύ των οποίων 6 εκατομμύρια Εβραίοι αδελφοί μας και ανάμεσά τους 70.000 Ελληνες Εβραίοι».
Ο κ. Σαλτιέλ τόνισε ότι η άρνηση του Ολοκαυτώματος αποτελεί προτροπή στην επανάληψη του ειδεχθέστερου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και πως όταν αυτό γίνεται μέσα στο ίδιο το προπύργιο της Ελληνικής Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι η ίδια η Δημοκρατία πρέπει να θωρακιστεί νομοθετικά απέναντι σε όλους αυτούς που την επιβουλεύονται.
Οπως είπε, είναι απαραίτητο όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου να συναινέσουν στη νομοθέτηση νόμου που θα δείχνει μηδενική ανοχή στη ρατσιστική βία, στην ξενοφοβία, στον αντισημιτισμό και στη διάψευση του Ολοκαυτώματος.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: