Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το χάσμα μεγάλωσε - Οριακή είναι η σχέση των τριών κυβερνητικών εταίρων μετά και την σύσκεψη της Δευτέρας


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013
Πρωτοσέλιδο 19.6.2013Περισσότερες από 24 ώρες μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την απόφαση γρίφο του ΣτΕ για την ΕΡΤ, η δημόσια ραδιοτηλεόραση δείχνει ακόμα μαύρο στις οθόνες των τηλεοράσεων και....
οι δυο κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την στάση του Αντώνη Σαμαρά.
Την ίδια ώρα η Κομισιον εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την κωλυσιεργία της κυβέρνησης στο να εκτελέσει την απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή να ξαναβγεί στον αέρα η ΕΡΤ, ενώ ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να παρουσιάσει το σχέδιο στην νέα σύσκεψη που θα έχει με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα το απόγευμα. Το νέο σχήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.
Χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων. Όλα τα κανάλια βέβαια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.
Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το γυαλί ράγισε, το χάσμα μεγάλωσε
Το γυαλί έχει ραγίσει και η σχέση τους είναι οριακή, ανεξάρτητα από το εάν η τρικομματική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζεται από τη ΝΔ, το ΠαΣοΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι το χάσμα έχει μεγαλώσει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Μετά από ένα χρόνο αναγκαστικής πολιτικής συγκατοίκησης και οι τρεις διαπίστωσαν στην τρίωρη κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ότι πολύ δύσκολα θα υπάρξει εξομάλυνση των σχέσεών τους.
Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η κυριαρχία της καχυποψίας είναι εμφανής και αποτυπώθηκε και πίσω από τις κλειστές πόρτες του πρωθυπουργικού γραφείου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι στιγμές έντασης μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά και του προέδρων του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, των κκ. Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη ήταν αρκετές.
Πρωτοσέλιδο 19.6.2013
Κλείσιμο Παραθύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: