Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης Προβληματισμός για τα οικονομικά στοιχεία του 2012


Τρίτη 18 Ιουνίου 2013 Τοπικά
Με μία σειρά οικονομικών θεμάτων συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης.
Σε μία σύντομη ενημέρωση προς τα μέλη ....
της οικονομικής επιτροπής η προϊσταμένη της Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης αναφέρθηκε στο απολογισμό και στην οικονομική κατάσταση χρήσης του 2012.

Όπως είπε η κα Βασιλείου αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το Μητρώο παγίων από τον πρώην δήμο Πιερίων, το οποίο δεν έχει μεταφερθεί και έτσι δεν μπορεί να γίνει ένας συνολικός απολογισμός.

Σε ερώτηση του κ. Κυριακή καθώς από τα 118 εκατ. Προϋπολογισθέντα ο Δήμος έχει εισπράξει μόλις τα 48 εκατ. η κα Βασιλείου υπογράμμισε πως αυτό το πρόβλημα με τις εισπράξεις θα επιλυθεί με το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατάρτιση, ενώ όπως πρόσθεσε μέσα στον προϋπολογισμό είναι εγγεγραμμένα και όλα τα μεγάλα έργα, υποχρεωτικά.

Σε άλλο θέμα της οικονομικής επιτροπής που αφορούσε την έγκριση πρακτικού ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δήμου Κατερίνης και των νομικών του προσώπων ετών 2013-2014» ενδεικτικού προϋπολογισμού δαπάνης 2.886.344,45 ευρώ μαζί με το Φ.Π.Α.» όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπάλληλος όλες οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές είχαν ελλειπείς φακέλους και έτσι η οικονομική επιτροπή αποφάσισε την διεξαγωγή νέας διακήρυξης διαγωνισμού.

Στα άλλα θέματα η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας για την εργασία «Συντήρηση Υφιστάμενου Αγροτικού Οδικού Δικτύου Δημοτικών Διαμερισμάτων α) Κορινού β) Πιερίων, γ) Πέτρας δ) Ελαφίνας» προϋπολογισμού 48.780,48 ευρώ εκτός ΦΠΑ αλλά και το πρακτικό δημοπρασίας για το έργο «Ανάπλαση πεζοδρόμου Εκκλησίας και επικάλυψη τσιμενταύλακα στον οικισμό Ανδρομάχης» προϋπολογισμού 87.000,00 ευρώ με αναθεώρηση και ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: