Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔ - Ατελείωτες ουρές για θεώρηση βιβλιαρίων -


Ατελείωτες ουρές για θεώρηση βιβλιαρίων

Πέμπτη 09 Μαίου 2013
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ, προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους. Ατελείωτες ουρές έξω από τα γραφεία της οδού Ηπείρου, στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργήθηκαν και χθες, με τους πολίτες να αναγκάζονται σε...
αγρυπνία προκειμένου να αποφύγουν την πολύωρη αναμονή! Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ίδιους τους ασφαλισμένους, κάποιοι πιάνουν «θέση» από τις πρώτες πρωινές ώρες, ακόμη και στις 2 - 3 τα ξημερώματα.
Από την ταλαιπωρία πάντως, όπως προκύπτει από την σχετική εγκύκλιο του ΟΠΑΔ, απαλλάσσονται οι εν ενεργεία υπάλληλοι (δημόσιοι ή δημοτικοί), οι οποίοι μπορούν να θεωρήσουν το βιβλιάριο τους στην υπηρεσία τους. Επίσης, οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να απευθυνθούν στην οδό Ηπείρου: όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «τα βιβλιάρια τους θεωρούνται θεωρημένα, εφόσον συνοδεύονται κάθε φορά που προσέρχονται στις υπηρεσίες μας ή σε παρόχους υγείας, από το τελευταίο τρίμηνο εκκαθαριστικό της σύνταξής τους».
Αντίθετα, τα έμμεσα μέλη των εν ενεργεία υπαλλήλων και των συνταξιούχων για τα οποία απαιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κ.τλ.) θα πρέπει να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους. Όπως διευκρινίζεται, για να είναι δυνατή η θεώρηση των βιβλιαρίων των έμμεσων μελών θα πρέπει ο άμεσα εν ενεργεία ασφαλισμένος να προσκομίζει και το δικό του βιβλιάριο, αφού προηγουμένως έχει θεωρηθεί από την υπηρεσία του.
Πάντως, το πρόβλημα εντείνεται από το γεγονός ότι η διαδικασία θεώρησης των βιβλιαρίων έχει συμπέσει χρονικά με τη διαδικασία της απογραφής, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στην οδό Ηπείρου. Σημειώνεται ότι τα γραφεία της οδού Ηπείρου είναι το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης για τους 475.000 ασφαλισμένους στην Αττική.(ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
Υπό παραίτηση από τις 25 Ιανουαρίου τελεί ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ κ. Μιχάλης Κούτρας. Οπως επεσήμανε ο ίδιος σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, την παραπάνω ημερομηνία υπέβαλε την παραίτησή του, όπως του είχε ζητηθεί από το υπουργείο Εργασίας. Παρ΄όλα αυτά συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς δεν έχει ακόμη ορισθεί αντικαταστάτης του.(ΒΗΜΑ)
http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic//9B31FE2C2D4FA77887D7969B9F82D420.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: