Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σοκ από τις αποκαλύψεις για την ομηρεία των τριών γυναικών

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_231524.jpg 
Πέμπτη 09 Μαίου 2013 
Οι τρεις νέες γυναίκες από το Κλίβελαντ είναι πλέον ελεύθερες μετά 10 χρόνια αιχμαλωσίας σε ένα άθλιο υπόγειο, όπου βιάστηκαν, κακοποιήθηκαν και παρέμεναν χωρίς τροφή, από τον άντρα που τις είχε απαγάγει. Εναντίον του βασανιστή τους, του...
52χρονου Άριελ Κάστρο, απαγγέλθηκαν χθες Τετάρτη επισήμως κατηγορίες για τέσσερις απαγωγές: της Αμάντα Μπέρι, της κόρης της Τζόσελιν, της Τζίνα Ντεχεσούς και της Μισέλ Νάιτ, και για τρεις βιασμούς. Αντίθετα, καμιά κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εναντίον των δύο αδελφών του. Ο πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου, πορτορικανής καταγωγής, θεωρείται ο μόνος υπεύθυνος για της απαγωγές, δήλωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ Εντ Τόμπα. "Τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε πως οι δύο αδελφοί είχαν εμπλακεί (στην υπόθεση) ή γνώριζαν", τόνισε και πρόσθεσε: "ο Άριελ κρατούσε τους πάντες σε απόσταση". Ο Πέδρο και ο Όνιλ Κάστρο συνελήφθησαν την Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση των τριών νέων γυναικών, με τη βοήθεια των γειτόνων. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάικλ ΜακΓκάρθ δήλωσε στο NBC πως επιβεβαιώθηκε ότι οι γυναίκες παρέμεναν δεμένες για μεγάλο διάστημα, αφού στο υπόγειο του σπιτιού βρέθηκαν "αλυσίδες και σκοινιά". Σύμφωνα με το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Κλίβελαντ Μπράιαν Κάμινς, ο οποίος επικαλείται στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας, οι γυναίκες δεν βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά γνώριζε η μία την ύπαρξη της άλλης. Ο Κάστρο τους επέτρεψε να συναντηθούν όταν ήταν πλέον σίγουρος για τον έλεγχο που ασκούσε επάνω τους. Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αφού η Αμάντα Μπέρι, 27 ετών και η Τζίνα Ντεχεσούς, 23 ετών, επέστρεψαν στις οικογένειές τους. Η 32χρονη Μισέλ Νάιτ εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αλλά βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα δήλωσε πως "ένοιωσε ανακούφιση" για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. "Φανταστείτε να χάνεις το παιδί σου, να μην ξέρεις αν είναι ζωντανό, πεθαμένο ή τραυματισμένο, να ελπίζεις για δέκα χρόνια και τελικά να εισακούονται οι προσευχές σου...Αυτό είναι το ωραιότερο δώρο για τη γιορτή της μητέρας", τόνισε η Μισέλ Ομπάμα στο MSNBC.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως η Αμάντα Μπέρι απέκτησε μια κόρη, που σήμερα είναι έξι ετών, στη διάρκεια της αιχμαλωσίας της. Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σχεδόν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης δείχνει την Αμάντα να χαμογελά μαζί με την αδελφή της και το κοριτσάκι της στο νοσοκομείο.

Χθες Τετάρτη ο Εντ Τόμπα ανακοίνωσε πως θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις DNA για να διαπιστωθεί αν πατέρας του παιδιού είναι ο Κάστρο.

Σύμφωνα πάντως με τον Κάμινς, μια από τις γυναίκες- δεν έχει γίνει γνωστό ποια - είχε πέντε αποβολές στη διάρκεια των δέκα χρόνων για τις οποίες ευθύνεται ο Κάστρο, ο οποίος την άφηνε χωρίς τροφή για πολλές μέρες και την χτυπούσε στην κοιλιά.

Το μωρό της Μπέρι γεννήθηκε, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά, σε μια πλαστική παιδική πισίνα με την βοήθεια μιας από τις δύο γυναίκες, μάλλον της Νάιτ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Κλίβελαντ Μάρτιν Φλασκ τόνισε πως η αστυνομία δεν είχε ποτέ πληροφορίες ότι κάτι μη φυσιολογικό συνέβαινε στο σπίτι της Λεωφόρου Σέιμουρ.

Η αστυνομία παραδέχτηκε πως είχε πάει δυο φορές στην περιοχή: τον Μάρτιο του 2000 για ένα καυγά στο δρόμο και τον Ιανουάριο του 2004, όταν ο Κάστρο είχε αφήσει ένα παιδί μέσα στο σχολικό. Τότε οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να τον βρουν.

http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: