Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στην Βέροια μεταφέρεται το Τμήμα Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία της Πιερίας


Τρίτη 28 Μαίου 2013 Τοπικά
Την αντίδρασή του στην επικείμενη συγχώνευση εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάσης Κοτρώνης
Την αντίδρασή του...
στην επικείμενη συγχώνευση του Τμήματος Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία της Πιερίας με το αντίστοιχο της Ημαθίας και τη μεταφορά της έδρας του στη Βέροια, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάσης Κοτρώνης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε το γεγονός πως η συγχώνευση αυτή θα φέρει αποδυνάμωση των ελέγχων, ενώ έκανε λόγο για υποβάθμιση των υπηρεσιών του τμήματος.

Επιπλέον, όπως επεσήμανε, οι υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας πραγματοποιούν ελέγχους και για την αδήλωτη - ανασφάλιστη εργασία. «Ένας πολύ μεγάλος αριθμός ενεργειών, υποχρεώσεων, και δικαιωμάτων, κυρίως των εργαζομένων του νομού, όπως για παράδειγμα καταγγελίες, έλεγχος και θεώρηση ειδικών βιβλίων, αναγγελίες ατυχημάτων, προσκόμιση και έλεγχος δικαιολογητικών Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, κατάθεση γραπτών εξηγήσεων, υποβολή ερωτημάτων για τεχνικά ζητήματα κάθε είδους ενημέρωση και πολλά άλλα, είτε καταργούνται, είτε δυσχεραίνονται σημαντικά, λόγω της επικείμενης αναγκαιότητας μετακίνησης των πολιτών, για το παραμικρό, στη Βέροια όπου θα εδρεύει πλέον η υπηρεσία», ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Υποστήριξε ακόμη ότι, λόγω της μεγάλης απόστασης -πλέον- από την έδρα της υπηρεσίας, χάνεται η αμεσότητα των ελέγχων σε περίπτωση καταγγελίας για την ύπαρξη ιδιαίτερων κινδύνων κατά την εργασία, που θα χρήζουν άμεσης παρέμβασης στο νομό Πιερίας. «Είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια με άριστη συνεργασία με το Εργατικό μας Κέντρο καθώς και με τα πρωτοβάθμια σωματεία μας, όπως Οικοδόμων - Επισιτισμού - Τουρισμού - Χειριστών Μηχανημάτων Έργων και κ.α.» ανέφερε ο κ. Κοτρώνης.

Σημείωσε ακόμη ότι στο νομό Πιερίας δραστηριοποιούνται περίπου 12.000 επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς να υπολογίζεται σε αυτούς, ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων που απασχολείται στο γεωργικό - κτηνοτροφικό τομέα και στην πρωτογενή παραγωγή ενώ ο νομός διασχίζεται εξ ολοκλήρου από τον Εθνικό Οδικό Άξονα, στο μεγαλύτερο τμήμα του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα τεχνικά έργα της Κ/Ξ Μαλιακός - Κλειδί.

Μάλιστα όπως είπε ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων στην Πιερία είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν της Ημαθίας, όπου μετακομίζει η εν λόγω υπηρεσία.

«Καλούμε την κυβέρνηση, τους βουλευτές του νομού μας και όλα τα κόμματα να στηρίξουν την προσπάθεια της μη μετακίνησης - κατάργησης του Τμήματος Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία της πόλης μας και θεωρούμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να στηρίξουμε την παραπάνω Υπηρεσία και τους εργαζόμενούς αυτής που στην ουσία εξαθλιώνονται (αλλά και κατ' επέκταση όλους του εργαζομένους του νομού) Πιερίας που τόσο μεγάλη ανάγκη την έχουμε», κατέληξε ο κ. Κοτρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: