Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Κοβάσεβιτς: «Με “χρέωναν” γιατί δεν μιλούσα...»

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/article_full_610x343/public/article/2013-05/913148.jpg?itok=aKlO4XAc 
Τρίτη 28 Μαΐου 2013
Στο γεγονός πως δεν έκανε... δημόσιες σχέσεις και δεν μιλούσε στα Μέσα αποδίδει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς τα όσα κατά καιρούς του «χρέωσαν», ενώ κάνει τον απολογισμό της θητείας του στον...
Ολυμπιακό.
Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για το έργο του την τριετία που βρέθηκε στους νταμπλούχους Ελλάδας μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αναφέρθηκε στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και στους λόγους που κατηγορήθηκε από τον Τύπο. Παράλληλα ο Κοβάσεβιτς τόνισε στη συνέντευξή του στη «Sportday» πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αποκάλυψε και τις προσπάθειες για την απόκτηση του Νενέ, που όμως έπεσαν στο «κενό».
Διαβάστε τα σημαντικότερα αποσπάσματα όσων είπε ο Σέρβος:
Για το ξεκίνημα της θητείας: «Ξεκινήσαμε πριν από 3 χρόνια και αυτό που είχαμε στα χέρια μας ήταν τρία συμβόλαια βασικών παικτών. Έπρεπε να φτιάξουμε την ομάδα σε χρόνο ρεκόρ. Είχαμε μόνο τα συμβόλαια των Τοροσίδη, Αβραάμ, Μέλμπεργκ, ενώ είχαμε να δώσουμε και τα ματς με τη Μακάμπι. Δεν είχαμε παίκτες, ήταν ελάχιστος ο χρόνος και απέναντί μας ο πιο ακριβός Παναθηναϊκός όλων των εποχών. Πόσοι αλήθεια το υπολογίζουν αυτό όταν κάνουν εύκολη κριτική;
Εμείς από την πλευράς καταφέραμε να τον αφήσουμε 13 βαθμούς πίσω μας, να ξανακάνουμε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή και να μη μας αμφισβητήσει κανείς. Τη δεύτερη χρονιά με τον κύριο αντίπαλό μας να έχει σχεδόν ίδιο μπάτζετ, πήραμε πρωτάθλημα και φτάσαμε στο νταμπλ, ενώ αδιαμφισβήτητα παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχει παίξει ποτέ η ομάδα στην Ευρώπη. Πήραμε το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά και φέτος με 37 και στους 15 από τον ΠΑΟΚ! Τρία χρόνια, τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Φαντάζομαι δεν περιμένετε να απολογηθώ για μία τέτοια πορεία...».
Για τους καλύτερους παίκτες αυτής της τριετίας: «Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις. Άλλο ο Μιραλάς που εξελίχθηκε στον Ολυμπιακό και πήγε τώρα στο κορυφαίο επίπεδο, άλλο ο Ριέρα που πρόσφερε πολλά και τον δώσαμε την κατάλληλη στιγμή. Άλλοι παίκτες όπως ο Ιμπαγάσα, ο Τζιμπούρ, ο Αμπντούν, ο Χολέμπας, ο Μανιάτης, ο Μοντέστο, είναι παίκτες που έδωσαν και δίνουν πολλά στην ομάδα. Δώσαμε δανεικό τον Μήτρογλου και δικαιωθήκαμε, αφού γύρισε πολύ καλύτερος και τώρα μιλάει όλη η Ευρώπη γι' αυτόν. Υπάρχουν νέοι όπως ο Μανωλάς που έλαμψε φέτος, ο Σιόβας, ο Βλαχοδήμος που έκαναν όνομα με την ομάδα και αποτελούν κεφάλαια για το μέλλον της. Όλα αυτά δεν γίνονται στην τύχη, υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν στο Ρέντη όλη μέρα».
Για την ποιότητα του ποδοσφαίρου αυτά τα χρόνια: «Μα δεν παίζαμε διαρκώς το ίδιο ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν το κάνει, ακόμα και μέσα στην ίδια αγωνιστική χρονιά. Μήπως με τον Ερνέστο δεν παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα; Σχετικά με τη φετινή σεζόν, καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από το ότι έχει καθαρίσει τόσο νωρίς το πρωτάθλημα. Όποιος έχει κάνει πρωταθλητισμό το καταλαβαίνει. Δεν μπορείς να μείνεις στην ίδια ένταση, ακόμα και το πρόγραμμα παίζει ρόλο».
Για την επιλογή Ζαρντίμ: «Επενδύσαμε σε έναν νέο προπονητή που ήταν ο πιο εξελίξιμος στην Πορτογαλία. Δυστυχώς η φιλοσοφία του δεν ταίριαζε με την ομάδα και η αλήθεια είναι ότι αυτούς τους μήνες που έμεινε στην ομάδα είχαμε βαθμολογική συγκομιδή, αλλά η ομάδα έμενε πίσω αρκετά σε ποδοσφαιρική ικανότητα. Τον αντικαταστήσαμε χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος όταν βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος».
Για την κριτική τόσο στον Μίτσελ, όσο και σε αυτόν: «Δυστυχώς υπάρχει τεράστια επιρροή από τα ΜΜΕ. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, εγώ είχα πάντα το... κακό, έτσι φαίνεται ότι είναι στην Ελλάδα, να μη μιλάω με εκπροσώπους των media. Οπότε για εκείνους ήταν εύκολο να μου χρεώνουν αποτυχίες και ποτέ να μη με συμπεριλαμβάνουν στις πετυχημένες κινήσεις. Όμως εμένα δεν με ενδιέφερε ποτέ αυτό. Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με τον πρόεδρο, μας ενδιέφερε μόνο το καλό του Ολυμπιακού. Εγώ δεν έκανα δημόσιες σχέσεις γιατί αυτό δεν είναι η δουλειά μου».
Για τους Κάταϊ, Γκρίμπιτς, Φέισα: «Οι δύο πρώτοι ήρθαν νέοι στην ομάδα. Ο Φέισα είναι καλός παίκτης. Ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς και δεν είχε συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι που του κόστισε στην αρχή. Μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερος».
Για τον Μασάντο και τον Ιμπαγάσα: «Είναι καλός παίκτης ο Μασάντο, κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Ποιος είμαι όμως ότι είναι Ιμπαγάσα; Δεν υπάρχει αντι-Ιμπαγάσα. Ένας είναι ο “Κάνιο”. Την ποιότητα του δεν μπορείς να τη συναντήσεις εύκολα. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά».
Για την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή του: «Χειρότερη ο αποκλεισμός στο τσακ από τη Μέταλιστ και η ανατροπή του σκορ στο Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ. Είχαμε φτάσει τόσο κοντά σε μεγάλες προκρίσεις. Καλύτερη οι κατακτήσεις των τίτλων και οι εκτός έδρας ευρωπαϊκές νίκες».
Για το αν υπήρχε παίκτες που έφτασε κοντά στον Ολυμπιακό και χάλασε η μεταγραφή: «Δεν έχει σημασία. Πολλοί. Τι να λέμε τώρα, ονόματα; Άντε να πω τον Νενέ για παράδειγμα, αν και δεν είναι σωστό. Υπάρχουν αυτά στις μεταγραφές».
Για τους προπονητές που συνεργάστηκε στον Ολυμπιακό: «Με τον Βαλβέρδε έζησα πιο πολύ αφού τον είχα και ως παίκτης. Απίστευτη προσωπικότητα. Και τώρα ο Μίτσελ είναι ξεχωριστός. Ο Ζαρντίμ θα έλεγα πως ήταν λίγο κλειστός. Με όλους είχα εξαιρετική σχέση».
Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Έχουμε εξαιρετική σχέση. Είμαστε φίλοι και τον αγαπώ πολύ. Πέρα από πρόεδρος της ομάδας που φροντίζει για όλα, είναι και ένας άνθρωπος που στηρίζει απόλυτα κι έμπρακτα τους συνεργάτες του. Αυτό είναι σπάνιο στο ποδόσφαιρο. Αν ήξεραν οι φίλαθλοι πόσα πράγματα δίνει στην ομάδα καθημερινά, είμαι σίγουρος πως θα καταλάβαινα γιατί όλοι εμείς που συνεργαζόμαστε μαζί του τον αγαπάμε και τον έχουμε πάνω απ' όλους. Πάντα έχει προτεραιότητα τον Ολυμπιακό και είναι τόσο παθιασμένος που σε παρασύρει».
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: