Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Θα σμίξουνε τ’ αηδόνια στο Καμπ Νου!

http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/inside_large/article/2013_05/Messi-Neymar-Xavi(2).jpg 
Τρίτη 28 Μαίου 2013
Ο Νεϊμάρ έρχεται στην Μπαρτσελόνα για να της δώσει την φρεσκάδα που δεν...
είχε φέτος. Θα αντιληφθεί όμως το παιχνίδι της τριπλέτας; Τι λένε οι οιωνοί;
«Ντου στα Αποδυτήρια» για την μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα.
Για να πω την αλήθεια, την αφορμή για να γράψω μου την έδωσε αυτή η φωτογραφία πάνω στην οποία έπεσα τυχαία. Στην μια άκρη ο Μέσι, στην άλλη ο Τσάβι και στην μέση ο Νεϊμάρ. Και τώρα τ’ αηδόνια θα… σμίξουνε! Και θα δούμε, βέβαια, κατά πόσο θα ταιριάξουνε όλοι μαζί μέσα στο παιχνίδι.
Ο εγκέφαλος
Η Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια βασίζεται στην αγία τριάδα της. Μέσι, Τσάβι και Ινιέστα. Αυτοί αποτελούν τον εγκέφαλο του παιχνιδιού της ομάδας.
Για φρεσκάδα
Και τι φάνηκε τόσο την περασμένη σεζόν, όσο ειδικά φέτος στο β’ μισό της περιόδου και κυρίως στο τσάμπιονς λιγκ; Ότι η ομάδα έχει ανάγκη από νέο αίμα. Από παίκτες που να μπορούν να ανεβάσουν στροφές και να δώσουν φρεσκάδα στο παιχνίδι της. Να κάνουν, δηλαδή, την Μπαρτσελόνα ξανά απρόβλεπτη.
Εκρηκτική
Ο Νεϊμάρ είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Σε εξαιρετική ηλικία, ταλαντούχος, διψασμένος. Και δείχνει έτοιμος για να μπορέσει να βοηθήσει ώστε η Μπαρτσελόνα να γίνει εκρηκτική, επικίνδυνη, πλουραλιστική.
Να αντιληφθεί το παιχνίδι της τριπλέτας
Νομίζω ότι ο Νεϊμάρ είναι ένας από τους λίγους παίκτες παγκοσμίως που μπορεί να σταθεί στο ύψος του Τσάβι, του Μέσι και του Ινιέστα, με την έννοια ότι έχει το ταλέντο για να αντιληφθεί το παιχνίδι αυτών των τριών. Απ’ όσο τουλάχιστον έχω δει τον πιτσιρικά έχω μείνει εντυπωσιασμένος.
Προσαρμογή
Το αν θα πιάσει, βέβαια, στην Μπαρτσελόνα, είναι άλλο θέμα. Θα φανεί στην πορεία. Και θα πρέπει και ο Νεϊμάρ να προσαρμοστεί όσο γίνεται στο παιχνίδι της ομάδας.
Οι οιωνοί
Από εκεί και πέρα και μόνο το γεγονός ότι προτίμησε το Καμπ Νου από το Μπερναμπέου, κι ας του έδινε πιο πολλά λεφτά η Ρεάλ, τον κάνει ήδη περισσότερο αγαπητό στους οπαδούς της Μπάρτσα.
Οι οιωνοί, λοιπόν, είναι υπέρ του Νεϊμάρ. Το τι θα γίνει τελικά στην πορεία είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.http://www.sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: