Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Προφυλακιστέοι οι δυοι κάτοικοι της Ιερισσού - Διαμαρτυρίες κατοίκων

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η είδηση της προφυλάκισης των δύο συντοπιτών τους έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους κατοίκους της Ιερισσού Η είδηση της προφυλάκισης των δύο συντοπιτών τους έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους κατοίκους της Ιερισσού
Προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκαν... ομόφωνα, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δυο κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Η είδηση της προφυλάκισης τους έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από τους κατοίκους της Ιερισσού που βρέθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου έγινε η ανάκριση.

Και οι δυο κάτοικοι της Ιερισσού, απολογήθηκαν με υπομνήματα αρνούμενοι στο σύνολό τους, τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται.
Ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, καθώς όπως υποστήριξαν την μέρα της επίθεσης, δεν ήταν καν στον τόπο κατοικίας τους.
 
Σε δηλώσεις του, ο Γ. Κυρίτσης, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων έκανε λόγο για διαδικασίες Γκουαντάναμο.
«Και οι δύο», είπε «έχουν αποδείξει ότι δεν είναι ύποπτοι φυγής και ότι δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα κρατήσει την ψυχραιμία του αλλά και θα συνεχίσει τον δίκαιο αγώνα που κάνει».
Από την πλευρά του, ο εκ των συνηγόρων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, σχολιάζοντας τις ενέργειες των διωκτικών αρχών κατά το στάδιο της προανάκρισης, αλλά και την επιλογή η ανάκριση να λάβει χώρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αντί του Δικαστικού Μεγάρου, έκανε λόγο για «πρωτοφανές έλλειμμα νομιμότητας» και «εκτροπή των θεσμών».
«Είναι διάχυτη η μυρωδιά του θανάτου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάτω από αυτές τις συνθήκες πολύ φοβάμαι ότι έρχονται αγριότερες μέρες που θα στοιχίσουν πολύ στον ελληνικό λαό. Οι υπεύθυνοι θα αρχίσουν πλέον να αριθμούνται»
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: