Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Από τέσσερις δεξαμενές οι αποχωρήσεις υπαλλήλων ως το 2014

Από τέσσερις δεξαμενές οι αποχωρήσεις υπαλλήλων ως το 2014
Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 
Από τέσσερις βασικές «πηγές» θα προέλθουν σύμφωνα με πηγές του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι 14.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις», οι 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και οι υπόλοιπες 10.000 έως... το τέλος του 2014 από τον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα. Παράλληλα, επιτεύχθηκε να ισχύσει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση».
Ειδικότερα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου  οι αποχωρήσεις, προκύπτουν από τις παρακάτω δεξαμενές:
1. Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν διότι δεν είναι βιώσιμες και δεν εξυπηρετούν ανάγκες επιτακτικές. Οι κατάργησή τους θα αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση σκοπιμότητας της ύπαρξής τους. Οι υπάλληλοί ιδιωτικού δικαίου που υπηρετούν εκεί θα έχουν όλη την κοινωνική προστασία που προβλέπεται από την νομοθεσία και θα τους παρασχεθεί πρόσθετη προστασία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησής τους.

2. Από οργανισμούς του δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους. Οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε πλεονάζουσες θέσεις θα αξιολογηθούν, αφού αποτιμηθούν τα προσόντα τους και είτε θα μετακινηθούν είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με αντιπαροχή κινήτρων.


3. Από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους που θα κριθούν απολυτέοι από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.


4. Ένα μέρος θα προέλθει ακόμη από υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μετά από αξιολόγηση δομών, διαπίστωση θέσεων που πλεονάζουν, αποτίμηση προσόντων και εφόσον επιλέξουν να αποχωρήσουν αντί να μετακινηθούν, με κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης (εξαγορά πλασματικών χρόνων).

  • Επιμέλεια σύνταξης: Α. Πασχαλινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: