Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

48 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

METANASTESLES
Δευτέρα 15 Απριλίου 2013
Μεγάλη επιτυχία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που μέσα σε μια μέρα έπιασαν 48 παράνομοι μετανάστες μαζί με τους νεαρούς διακινητές τους που βγήκαν στην Συκαμιά Λέσβου και στην Μυτιλήνη.
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ...
κατά την διάρκεια περιπολίας μεικτής Ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2013», πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΣΥΚΑΜΙΑΣ» Λέσβου, πλησίον της ακτής, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο να αποβιβάζει άγνωστο αριθμό παράνομων αλλοδαπών.
Το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε καταδίωξη του φουσκωτού σκάφους, ο κυβερνήτης του οποίου επιχείρησε επικίνδυνους ελιγμούς, αλλά ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 0,8 ν.μ. από τις Ελληνικές ακτές και συνελήφθη ο 20χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ο οποίος φέρεται και ως διακινητής.
Επιπρόσθετα συνελήφθησαν στην ανωτέρω περιοχή από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας οικείας Λιμενικής Αρχής, είκοσι επτά (27) παράνομοι αλλοδαποί.
Ανωτέρω πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος κατασχέθηκε και προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Συλλήψεις 21 παράνομων αλλοδαπών και διακινητή στη Μυτιλήνη
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, κατά την διάρκεια περιπολίας μεικτής Ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2013», στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Μυτιλήνης, από προσωπικό του Περιπολικού Ανοιχτής Θαλάσσης ΛΣ -ΕΛ.ΑΚΤ, ταχύπλοο σκάφος με είκοσι έναν (21) αλλοδαπούς και τον χειριστή του σκάφους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή. Ανωτέρω αλλοδαποί στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και συνελήφθησαν.
Ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής της φουσκωτής λέμβου, φερόμενος ως διακινητής, συνελήφθη επίσης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Πηγή: LesvosPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: