Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την άρτια διοργάνωση στην Παραλία Κατερίνης από τις 7 έως τις 11 Μαΐου για σκάφη τύπου Optimist και Laser4.7 «Υπό το βλέμμα του Δία» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013


Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 Τοπικά
Την αισιοδοξία για την επιτυχία των αγώνων εξέφρασαν οι διοργανωτές σε χθεσινή συνέντευξη τύπου
Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την άρτια διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013 για ...
σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, στο διάστημα 7 - 11 Μαΐου 2013.
Ήδη, οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι διοργανωτές εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι αγώνες θα στεφθούν με μεγάλη επιτυχία.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης, η Π.Ε. Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης. Μέγας Χορηγός Διαμονής Αθλητών & Αποστολών ο όμιλος Mediterranean Hotels.
Η κα Μαυρίδου
Ανοίγοντας τη χθεσινή συνέντευξη τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου τόνισε ότι η Π.Ε. Πιερίας στηρίζει τον αθλητισμό και όλες τις προσπάθειες που προάγουν τα ιδεώδη του.
«Η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013 για σκάφη Optimist & Laser 4.7 που θα διεξαχθεί στην Κατερίνη αναμφισβήτητα θα προσφέρει μοναδικές στιγμές τόσο στο φίλαθλο κοινό και στους επισκέπτες της Πιερίας όσο και στους συμμετέχοντες αθλητές.
Για εμάς ο αθλητισμός είναι μια έννοια συνυφασμένη με τον πολιτισμό και οι δύο αυτοί τομείς αποτελούν βασικές μας προτεραιότητες, ειδικά σε μια εποχή που οι άνθρωποι και κυρίως οι νέοι έχουν ανάγκη από υγιείς διεξόδους.
Δράσεις και ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό εντάσσονται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Π.Ε. Πιερίας καθώς ο αθλητισμός αποτελεί κύριο παράγοντα τόσο της κοινωνικής όσο και της πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής ενός τόπου».
Ο κ. Χιονίδης
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης αναφέρθηκε στην ιστορία του ΝΟΚΑΤ και στις επιτυχημένες διοργανώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν, ενώ σημείωσε πως εν καιρώ κρίσης ο αθλητισμός και η παιδεία είναι αυτά που έχουν σημασία.
«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 2013 για σκάφη Optimist & Laser 4.7. Η φιλοξενία στην Κατερίνη των 250 αθλητών από όλη την Ελλάδα προβάλλει τον τόπο μας, ενώ παράλληλα προωθεί το Ολυμπιακό πνεύμα και το αθλητικό ιδεώδες.
Ο Δήμος Κατερίνης με την υποστήριξη αυτής της σπουδαίας αθλητικής συνάντησης αποδεικνύει για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον του για τη νέα γενιά, ενισχύει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς την προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητισμού και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η ενασχόληση με τον θαλάσσιο αθλητισμό να γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας».
Ο κ. Δημητρακόπουλος
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Αντώνης Δημητρακόπουλος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους διοργανωτές, κυρίως όμως την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, τον Δήμο Κατερίνης, αλλά και τον κ. Λάμπρου, σημειώνοντας πως η συμβολή και η στήριξη των τριών ήταν αυτή που αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα και «έφερε» το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Optimist & Laser 4.7 στην Κατερίνη, καθώς αυτό που λείπει από τέτοιες διοργανώσεις είναι η στήριξη, οικονομική και ηθική, των αρχών αλλά και επιχειρηματιών.
Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή των αγώνων και ζήτησε την συμβολή τους καθόλη τη διάρκεια του 4ημέρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, καθώς όπως είπε η ιστιοπλοϊα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την προβολή της κάτι που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι δεν υπάρχει «εξέδρα» καθώς επίσης και στο γεγονός ότι οι αγώνες της δεν μπορούν να υποστηρίζονται από ζωντανές μεταδόσεις, αφού ποτέ και κανείς δεν γνωρίζει αν ο θεός του ανέμου θα είναι με το μέρος των διοργανωτών.
Ο κ. Μελετλίδης
Στις προσπάθειες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης για την αρτιότητα και επιτυχία της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μελετλίδης.
«Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει, αναπνέει και φιλοξενεί στην αγκαλιά του περισσότερους από 100 αθλητές στα τμήματά του. Η δραστηριότητα αυτή επιβραβεύεται κάθε χρόνο από τις συνεχόμενες μεγάλες επιτυχίες των αθλητών μας. Επιτυχίες σε Πανελλήνιο, Βαλκανικό, Πανευρωπαϊκό, Παγκόσμιο αλλά και Ολυμπιακό επίπεδο στην Κωπηλασία και την Ιστιοπλοΐα.
Ως μέλη της Διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, αλλά και εκ μέρους των απλών φίλων και εθελοντών του Ομίλου μας, υποσχόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 Optimist & Laser 4,7 να αποτελέσει θεμέλιο για την παραπέρα ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού στον Νομό Πιερίας. Υποσχόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες στους πρόποδες του Ολύμπου, «υπό το βλέμμα του Δία» να χαραχτούν ανεξίτηλα στην μνήμη των συμμετεχόντων αθλητών και συνοδών».
Ο κ. Λάμπρου
Ο μέγας Χορηγός κ. Βασίλης Λάμπρου ο οποίος έχει αναλάβει την φιλοξενία των αθλητών στην αλυσίδα των ξενοδοχείων Mediterranean σημείωσε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μεγάλη τιμή για τον τόπο μας.
«Η Πιερία έχει μεγάλες αθλητικές υποδομές για τέτοιου είδους διοργανώσεις και θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε ιδιαίτερα τους μήνες όπου η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη. Σε τέτοιες προσπάθειες πάντα θα είμαστε δίπλα» κατέληξε.
Ο κ. Πατήτας
Τέλος ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Σάκης Πατήτας εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επιτυχία των αγώνων, ενώ επίσης υπογράμμισε πως αυτοί οι αγώνες ήρθαν στην βόρεια Ελλάδα μετά από 10 χρόνια, ευχαριστώντας τόσο τους διοργανωτές, αλλά και τον κ. Λάμπρου για την στήριξη που παρέχουν στη διοργάνωση.
Πάρτι Αθλητών
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή 10 Μαϊου οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης θα κάνουν ένα πάρτι προς τιμήν των αθλητών που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις εγκαταστάσεις του club Όμιλος.
Στη συγκεκριμένη βραδιά θα συμμετέχει και ο γνωστός Κατερινιώτης τραγουδιστής Δήμος Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: