Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Νιγηρία: Βίντεο που δείχνει τα πτώματα των ομήρων ανάρτησαν οι ισλαμιστές

http://www.skai.gr/files/temp//ABA58351E0CE993FCE18C305B16EB2A5.jpg 
Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 
Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την οργάνωση Ανσάρου, παρακλάδι της επίφοβης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Δείχνει έναν ένοπλο άνδρα να στέκεται δίπλα σε ένα σωρό από πτώματα, ενώ ο εικονολήπτης εστιάζει στα πρόσωπα των θυμάτων
Βίντεο που φέρεται να δείχνει τα... πτώματα των επτά ομήρων που απήχθησαν στα μέσα Φεβρουαρίου στη Νιγηρία έδωσαν στη δημοσιότητα ισλαμιστές αντάρτες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τους εκτέλεσαν.
Οι ελληνικές και οι ιταλικές Αρχές έχουν επιβεβαιώσει πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται ένας έλληνας και ένας ιταλός πολίτης, ωστόσο, το νιγηριανό υπουργείο Εσωτερικών και η τοπική Αστυνομία δεν επιβεβαιώνουν πως οι όμηροι είναι όντως νεκροί.
Τα υπόλοιπα θύματα είναι ένας Βρετανός και τέσσερις Λιβανέζοι, με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου να δηλώνει ωστόσο πως δεν έχει ακόμη καμία πληροφορία για την τύχη των δύο εκ των Λιβανέζων ομήρων, καθώς αυτοί δεν διακρίνονται μεταξύ των νεκρών που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε από την οργάνωση Ανσάρου, παρακλάδι της επίφοβης οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, και φέρει ημερομηνία 9 Μαρτίου. Δείχνει έναν ένοπλο άνδρα να στέκεται δίπλα σε ένα σωρό από πτώματα, ενώ ο εικονολήπτης εστιάζει στα πρόσωπα των θυμάτων, τα οποία φωτίζονται από έναν δαυλό.
Το οπτικό κομμάτι τιτλοφορείται «Η εκτέλεση των επτά χριστιανών ομήρων στην Νιγηρία», μολονότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των επτά απαχθέντων δεν έχουν διευκρινιστεί.
Τα επτά θύματα αρπάχθηκαν υπό την απειλή όπλων από εγκαταστάσεις της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco, για την οποία εργάζονταν.
Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: