Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Μοσχοποτάμου Ημερίδα για την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 Τοπικά
Η παροχή πληροφοριών σε παραγωγούς αλλά και σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας με θέμα: "Η Καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών" που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Ο. "ΔΗΜΗΤΡΑ" Κατερίνης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ. στη Δημοτική Κοινότητα...
Μοσχοποτάμου (καφέ Χρυσόπουλου Αθανασίου) και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεών του Δήμου για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των παραγωγών.
"Η αγροτική ανάπτυξη, η στήριξη του εισοδήματος του αγρότη και ο προγραμματισμός των δράσεων στήριξης της αγροτικής οικονομίας του νομού βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας.
Γενικότερα είμαστε ανοικτοί στην καταγραφή και διαμόρφωση προτάσεων όλων των αγροτικών φορέων για την αγροτική ανάπτυξη και στήριξη της αγροτικής οικονομίας.
Μέσω της συγκεκριμένης ημερίδας θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών" τονίζει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μπουρονίκος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
* Εισαγωγή στα αρωματικά φυτά και αιθέρια έλαια, εισηγήτρια Μυρωνίδου Ελένη, Γεωπόνος, M.Sc., Π.Ε. Κιλκίς
* "ΜΥΡΕΨΟΣ" Μια πρωτοποριακή συνεργασία γεωπόνων και καλλιεργητών στο Ν. Κιλκίς, εισηγήτρια Δρ. Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Γεωπόνος, ΠΕ Κιλκίς.
* Η καλλιέργεια της σάλβιας της ερυθρανθής (Salvia sclarea), εισηγήτρια Δρ. Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Γεωπόνος, ΠΕ Κιλκίς.
* Η καλλιέργεια της Ελληνικής ρίγανης (Origanum vulgare ssp. hirtum) και του δενδρολίβανου (Rosmarinus officinalis), εισηγήτρια Γρηγοριάδου Αλεξάνδρα, Γεωπόνος ΠΕ Κιλκίς
* Η καλλιέργεια της λεβάντας (Lavandula ssp.) και του Μελισσόχορτου (Melissa officinalis), εισηγητής Ιορδανίδης Παντελής Γεωπόνος ΠΕ Κιλκίς.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν.
Πληροφορίες: Δήμος Κατερίνης, Τζιάστας Πασχάλης, 2351350489

Δεν υπάρχουν σχόλια: