Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - Οι χρυσαυγίτες βρήκαν το δάσκαλό τους από το λαό Κάτω από τη γενικευμένη κατακραυγή, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από εκδήλωση για τους 45 εκτελεσμένους το Μάρτη του 1943

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013
Στην Τσαριτσάνη της Λάρισας, με την πλούσια και ηρωική αντιστασιακή δράση, ο λαός δεν επέτρεψε στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να προσβάλουν και να λερώσουν, με την παρουσία τους, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής. Εδειξαν με το... παράδειγμά τους τον τρόπο που πρέπει ο λαός και το κίνημα να απομονώσει τους χρυσαυγίτες, να μην τους δώσει τόπο να σταθούν.
Εκμεταλλευόμενη την πρόσκληση που πήρε από το δήμαρχο Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλο (ανήκει στο ΠΑΣΟΚ), η Χρυσή Αυγή έστειλε τον βουλευτή της στη Λάρισα, Χρυσ. Αλεξόπουλο, να παραβρεθεί στην εκδήλωση για τους 45 Τσαριτσανιώτες πατριώτες, που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς φασίστες κατακτητές, στις 12 Μάρτη του 1943.
Με το που έγινε αντιληπτή η παρουσία της αντιπροσωπείας με τους χρυσαυγίτες, οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν έντονα, απαιτώντας την αποχώρησή τους. Ο δήμαρχος, αντί να ανταποκριθεί στη λαϊκή απαίτηση, ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης, με το προκλητικό επιχείρημα ότι «η αστυνομία δήλωσε την αδυναμία της να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, λόγω και της έντασης που δημιουργήθηκε»!
Αμεση κι αποφασιστική ήταν η αντίδραση του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης. Ο πρόεδρός του Χάρης Νούσιας, εκφράζοντας το λαϊκό αίσθημα, ανακοίνωσε, μέσα σε χειροκροτήματα και επευφημίες, ότι ο Σύλλογος αναλαμβάνει την οργάνωση της εκδήλωσης, απαιτώντας, ταυτόχρονα, την απομάκρυνση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής. Τελικά, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και η συνοδεία του αναγκάστηκαν ν' αποχωρήσουν και η εκδήλωση έγινε κανονικά.
Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων: «Η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ χαιρετίζει το λαό της Τσαριτσάνης, την εργατιά και την αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία του χωριού, που στάθηκαν φραγμός στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, αναγκάζοντάς τους να φύγουν από τον ηρωικό χώρο της εκτέλεσης των συμπατριωτών μας από τα φασιστικά κατοχικά στρατεύματα, το Μάρτη του 1943.
Παράλληλα καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή για τη στάση της, που προσκάλεσε το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όπως και τους δημοτικούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που κράτησαν "σιγή ιχθύος", νομιμοποιώντας ουσιαστικά την παραμονή των φασιστοειδών στο χώρο και δίνοντας καταφύγιο στους νοσταλγούς των φρικαλεοτήτων του φασισμού.
Η ΚΟΒ Τσαριτσάνης του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής μας να διδαχτεί από τη μαζική οργανωμένη απάντηση των κατοίκων της Τσαριτσάνης, να απομονώσει τους χρυσαυγίτες και να αντιπαλέψει την πολιτική του συστήματος που γέννημα - θρέμμα του είναι ο φασισμός».
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ στο Δήμο Ελασσόνας, ζητώντας «να συγκληθεί δημοτικό συμβούλιο και να παρθεί απόφαση ώστε να μην καλεστεί ξανά εκπρόσωπος του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής». Σε ανακοίνωση του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνεται ότι «η Τσαριτσάνη στάθηκε στο ύψος της, με περηφάνια και με αγωνιστικότητα».ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: