Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μήνυμα προς την τρόικα έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου Αναπτυξιακή Στρατηγική - Ευρώπη 2020: Αναπτυξιακή Στρατηγική "Ευρώπη 2020": Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα που διοργανώθηκε από το ...
υπουργείο Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα και τόνισε με έμφαση ότι δεν πρέπει να περιμένουμε μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα εφόσον παραμένουν υψηλά οι φορολογικοί συντελεστές.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "το λέω τώρα που είναι η τρόικα στην Ελλάδα και ζούμε σε ώρες αναταράξεων".
"Προσπαθούμε" συνέχισε ο κ. Σαμαράς "να έχουμε υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα για τον επόμενο χρόνο ώστε να μπορούμε να προχωρούμε σε ανάλογη μείωση των φορολογικών συντελεστών".
Φορολογική μεταρρύθμιση
Κάνοντας λόγο για την επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτή βασίζεται σε τέσσερις άξονες: Απλούστερο φορολογικό σύστημα , τεχνολογία για επαλήθευση αυστηρότερη τιμωρία στη φοροδιαφυγή και χαμηλότεροι συντελεστές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.
Κατά τα άλλα χαρακτήρισε το 2013 ως "έτος καμπής για την ανάπτυξη" προσθέτοντας ότι "και όσοι έχουν αμφιβολίες δείχνουν να πείθονται". Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας και ότι στόχος από εδώ και πέρα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου.
Θέλοντας να τονίσει ότι το κλίμα αλλάζει ανέφερε ότι το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ήταν 135 δισ. ευρώ και έχει ανέλθει σήμερα στα 170 δισ. ευρώ.
Όμως έκανε λόγο και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες οι οποίες ανέρχονται στα 9,6 δισ. ευρώ και όπως είπε "έχει ξεκινήσει η προσπάθεια αποπληρωμής τους τον τελευταίο μήνα. Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη αναλογία επιχειρήσεων στην Ευρώπη.
Την παράσταση όμως έκλεψε ο Ιταλός αντιπρόεδρος κ. Αντόνιο Tαγιάνι όχι μόνο επειδή έκλεισε την ομιλία του αναφωνώντας "Ζήτω η Ελλάς" αλλά και διότι επανέλαβε τρεις φορές τη φράση "είμαστε όλοι Έλληνες" θέλοντας να τονίσει ότι η μήτρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι η Ελλάδα.
Ανάλωσε την τοποθέτησή του στην αναγκαιότητα λήψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και τόνισε "ότι δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη του μέλλοντος αν δεν φτάσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης".
Πρωτοσέλιδο 12.3.2013

Κλείσιμο Παραθύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: