Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Συνεδρίασε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης Προσφυγή του Δήμου για τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013  Τοπικά
Την εκπροσώπηση του δήμου και τον ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για την προσφυγή κατά της απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης που αφορά στα προγράμματα Μαζικού αθλητισμού αποφάσισε κατά...
πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίασή της η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κατερίνης.
Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, η απόφαση τα προγράμματα του Μαζικού Αθλητισμού στο Δήμο Κατερίνης «εσφαλμένα» διεξάγονται από την Ολυμπιακή Αναπτυξιακή, σημειώνοντας πως αυτά θα έπρεπε να υλοποιούνται από τον Οργανισμό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, με αποτέλεσμα σήμερα τα προγράμματα αυτά στα οποία συμμετέχουν εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων αλλά και όχι μόνο να βρίσκονται στον «αέρα».

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Ζήνωνας Σατραζέμης, αναπληρωματικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, αλλά και πρόεδρος της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής τόνισε πως η απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης στερείται νομικής βάσης, καθώς όπως είπε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή ήταν αυτή που υλοποιούσε τα εν λόγω προγράμματα και ως εκ τούτου διαθέτει και την απαιτούμενη τεχνογνωσία, γι' αυτό και η Δημοτική Αρχή ανέθεσε σ' αυτήν να τα υλοποιήσει.

Ο κ. Σατραζέμης τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στη νομική οδό, καθώς όπως είπε «πρέπει να σωθεί η αξιοπρέπεια του Δημοτικού Συμβουλίου». Επιπλέον, όπως πρόσθεσε στην απόφασή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θέτονται ζητήματα σκοπιμότητας και όχι νομιμότητας της απόφασης.

Από την πλευρά του ο κ. Κυριακίδης επανέλαβε για άλλη μια φορά την πρόταση που είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο ΟΠΠΑΠ θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα «έχω την αίσθηση ότι θα είχαμε γλιτώσει και το νομικό και το οικονομικό κομμάτι».

Η προσφυγή κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: