Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ανένδοτοι οι αγρότες - Δεν ικανοποιούνται από τα μέτρα της κυβέρνησης - Τσαυτάρης:«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια»



Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013
Σε ενίσχυση του αγώνα τους προσανατολίζονται οι αγρότες, καθώς δεν ικανοποιούνται από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να καθορίσουν την ...
Κυριακή σε πανελλαδική σύσκεψη στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας στη Νίκαια Λάρισας. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια» διαμηνύει, ωστόσο, ο αρμόδιος υπουργός Αθ. Τσαυτάρης. Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλύονται τα μέτρα που προκρίνονται για τα αιτήματα των αγροτών.
«Κάνουμε ό,τι είναι δημοσιονομικά εφικτό» είπε ο κ. Τσαυτάρης στο περιθώριο συνεδρίου του Economist για την αγροτική παραγωγή. 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάλεσε τους αγρότες να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο, ενώ υποστήριξε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ικανοποιούν το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων τους. Παράλληλα, έκανε λόγο για δυνάμεις που επενδύουν στην καταστροφή. 
 
Στον αντίποδα, οι αγρότες εκφράζουν απογοήτευση για τα μέτρα της κυβέρνησης, μετά τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στα κομβικά σημεία του εθνικού δικτύου όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ.  
 
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας χαρακτήρισαν «ψίχουλα» και «εμπαιγμό» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. «Στην ουσία δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα», τόνισαν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρουλάς και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κ. Τζέλας. 
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, δήλωσε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση «ούτε καν ανακουφίζουν» τους αγρότες, ενώ εκτίμησε ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό των αγροτών».
 
Κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες
 
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι και στη μία το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.
 
Συλλαλητήριο διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η έκθεση «Zωοτεχνία».  
 
Πανελλαδική σύσκεψη αναμένεται να γίνει στη Λάρισα την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου οι αγρότες να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.
 
Η κατάσταση στα μπλόκα 
 
Τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στους οδικούς άξονες Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης και Αθηνών – Πατρών.
 
Δυναμική παρουσιάζει το μπλόκο του Λευκώνα από τους Σερραίους αγρότες, ενώ παραταγμένα συνεχίζουν να βρίσκονται τα τρακτέρ και στα υπόλοιπα μπλόκα του νομού, Κερδύλλια και Ροδολίβος Αμφίπολης.
 
Οι αγρότες του Εβρου και της Ροδόπη συνεχίζουν έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης. Το ίδιο και οι Θεσσαλοί αγρότες που παραμένουν στον κόμβο της Νίκαιας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.  http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: