Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη του Αν. Υπουργού Παιδείας Κ. Τζαβάρα στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα - Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφίας Μαυρίδου


Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου  2013 Τοπικά
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα, αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού, δέχθηκε χθες το πρωί, στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης ...
Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφίας Μαυρίδου, της περιφερειακής συμβούλου, αρμόδιας για θέματα πολιτισμού, Χριστίνας Κελεσίδου, του περιφερειακού συμβούλου Χαράλαμπου Μπαρμπουνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων από τις δύο πλευρές.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγει μια νέα σελίδα στον πολιτισμό. Εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή καλύτερης και πιο στενής συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, υποδεχόμενος τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, «έναν καλό φίλο και παλιό συνάδελφο από τα χρόνια του Κοινοβουλίου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Συζητήσαμε σημαντικά θέματα για τον πολιτισμό και τον τρόπο που η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναβαθμίζει το ρόλο και τον τομέα του πολιτισμού, όχι μόνο με τον ορισμό της Αντιπεριφερειάρχη Σ. Μαυρίδου ως αρμόδιας του τομέα σε όλη την ΠΚΜ, αλλά, ταυτόχρονα, αναπτύσσοντας τις ίδιες τις πολιτισμικές δομές της Περιφέρειας σε νέους άξονες», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρθηκε στην ατζέντα της συζήτησης, η οποία περιελάμβανε την επανενεργοποίηση της Μονής Λαζαριστών ως φορέα πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη από τη νέα διοίκηση της ΠΚΜ, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και όλων των εμπλεκόμενων πολιτιστικών φορέων.

«Με τον Υπουργό συμφωνήσαμε στη διαδικασία με την οποία θα δρομολογηθεί το νέο ξεκίνημα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στον άξονα αυτό θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου θα διεξαχθεί και φέτος κανονικά την άνοιξη με τη νέα μορφή της», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

«Με μεγάλη χαρά επισκέφθηκα σήμερα το νέο Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, πολύ αγαπημένο φίλο μου και έναν από τους πιο φερέλπιδες νέους πολιτικούς. Πράγματι δεν είναι μόνο χαρά, αλλά και προσωπική συγκίνηση να βλέπω νέους ανθρώπους με την αξία του Απόστολου Τζιτζικώστα να αναλαμβάνουν τόσο σημαντικά αξιώματα σε τόσο κρίσιμες ώρες για τον τόπο.

Θεωρώ ότι η παρουσία του σε αυτό το θώκο του Περιφερειάρχη ανανεώνει τον πολιτικό λόγο και αναγεννά την ελπίδα που επιτέλους όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι μόνο μέσα από την πολιτική μπορεί να έρθει», τόνισε ο κ. Τζαβάρας.

«Καθημερινά παρακολουθούμε θλιβερά φαινόμενα, που προέρχονται από ακραίους χώρους, τα οποία δηλητηριάζουν την ψυχή των Ελλήνων σ' αυτές τις ώρες των δεινών. Η κατάσταση αυτή δεν δημιουργεί τίποτε άλλο, παρά το πείσμα να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενωμένοι, περιφερειακή αυτοδιοίκηση και κεντρική εξουσία, για να δώσουμε αυτό που χρειάζεται σήμερα η ελληνική Περιφέρεια.

Πιστεύω ότι εκείνος που πράγματι θα ανανεώσει την πολιτική και θα δημιουργήσει ουσιαστικά καινούριες και βάσιμες ελπίδες για ένα νέο ξεκίνημα είναι ο κ. Τζιτζικώστας», υπογράμμισε ο κ. Τζαβάρας.

«Θα είμαστε στο πλευρό σας για να ενισχύσουμε το έργο σας, ώστε η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη -τόποι με ιστορική και πολιτισμική σημασία, να αποκτήσουν αυτά που πραγματικά τους αξίζουν στο πλαίσιο της πολιτισμικής ανασυγκρότησης που επιχειρούμε», κατέληξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα πολιτισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τον κ. Τζαβάρα για την επίσκεψή του, τονίζοντας ότι ο «πολιτισμός στην Κεντρική Μακεδονία διαδραματίζει ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τον τόπο σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα. Στους δεινούς καιρούς που διανύουμε, προσπαθούμε και προσδοκούμε πολλά για τον πολιτισμό. Η νέα εποχή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε.

Ο νέος Περιφερειάρχης έδωσε το πλαίσιο του νέου μοντέλου διοίκησης, το οποίο θα εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα και στον τομέα του πολιτισμού, προκειμένου να δώσουμε στην Κεντρική Μακεδονία και στους πολίτες της αυτά που τους αξίζουν», τόνισε η κ. Μαυρίδου.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα ένα ενθύμιο του Λευκού Πύργου και του Αγίου Δημητρίου, των συμβόλων της Θεσσαλονίκης, προτρέποντας τον Υπουργό να πραγματοποιήσει σύντομα και ιδιωτική τουριστική επίσκεψη στα αξιοθέατα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: