Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Προανακριτική Μαρκογιαννάκης: «Κάθε φορά που μιλάει μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου» - Νέος ομηρικός καβγάς έπειτα από δηλώσεις Μαρκογιαννάκη για Κωνσταντοπούλου

Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2013
Αλλο ένα επεισόδιο του σίριαλ της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ σημάδεψε την ημέρα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης, απαυδισμένος από τις συνεχείς ...αντιπαραθέσεις με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, έφθασε να δηλώσει ότι «όποτε ακούω τη φωνή της μυρμηγκιάζει ο εγκέφαλός μου»!
Μετ' εμποδίων και με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προανάκριση για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς στο προσκήνιο των εργασιών της μπαίνουν οι ομηρικοί καβγάδες των μελών της Επιτροπής
Ειδικότερα, η κόντρα του προέδρου της Προκαταρκτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ξεφύγει από κάθε όριο, τείνοντας να μετατραπεί σε σαπουνόπερα. Και αυτό γιατί οι δύο βουλευτές «βγάζουν τα μαχαίρια» σε κάθε συνεδρίαση της Επιτροπής, με τη χθεσινή αντιπαράθεση να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Τα τύμπανα του πολέμου και της σκληρής διαμάχης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μαρκογιαννάκη ήχησαν χθες το μεσημέρι, κατά την κατάθεση της δημοσιογράφου του «Βήματος» Γιάννας Παπαδάκου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, που βρισκόταν εκτός της αίθουσας συνεδρίασης - τον αντικαθιστούσε ο βουλευτής της ΝΔ Α. Κουτσούμπας -, δέχθηκε τηλεφωνήματα από βουλευτές-μέλη της Επιτροπής οι οποίοι διαμαρτύρονταν καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου είχε ήδη συμπληρώσει 58 λεπτά ερωτήσεων - αντί για 20 λεπτά που έχει συμφωνηθεί για τον κάθε βουλευτή - και συνέχιζε απτόητη την «ανάκριση».

ΓΙΑ ΤΑ C4I. Οταν ο κ. Μαρκογιαννάκης επέστρεψε στην αίθουσα άκουσε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται στην υπόθεση του C4I  - το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. «Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, δεκαπέντε φορές την ίδια ερώτηση! Κι όταν μπήκα εγώ μέσα στην Επιτροπή, ακούω να λέει για το C4I...», φέρεται να είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης σε συνομιλητή του και ζήτησε από την κ. Κωνσταντοπούλου να συντομεύει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η βουλευτής αρνήθηκε να σταματήσει τις ερωτήσεις ο κ. Μαρκογιαννάκης της αφαίρεσε τον λόγο, ενώ λίγο αργότερα φέρεται να την πλησίασε και να της είπε: «Να ρωτάς όσο θέλεις, αλλά επί της ουσίας. Φίλοι μου δικαστές μού τηλεφωνούν και με οικτίρουν για την ατυχία μου να προεδρεύω σε αυτή την Επιτροπή».
Τα λόγια του προέδρου έκαναν «δυναμίτη» την κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «προσπάθεια φίμωσής της και για χαλκεία». Η ίδια απέδωσε τη στάση του κ. Μαρκογιαννάκη στο γεγονός ότι απηύθυνε ερωτήσεις προς τη μάρτυρα σχετικά με τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου - το όνομά του υπάρχει στη δημοσιοποιημένη λίστα Λαγκάρντ. Τον ισχυρισμό της αρνήθηκε λίγο αργότερα ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος προσκόμισε τα πρακτικά με τους επίμαχους διαλόγους όπου γινόταν αναφορά στο C4I, ερωτήματα για τον πρωθυπουργικό συνεργάτη αλλά και για θέματα που αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.
Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου σε ανακοίνωσή της -που συνυπογράφει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα - κατηγορεί τον κ. Μαρκογιαννάκη για προσπάθεια «τεχνητής έντασης με την τακτική της πυροδότησης της συνεδρίασης προς αποτροπή της ουσιαστικής διερεύνησης».
Η ίδια λίγη ώρα νωρίτερα είχε απειλήσει ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του κ. Μαρκογιαννάκη. Κάτι που προκάλεσε τη σκληρή απάντηση του προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε: «Ας μου κάνει πρόταση μομφής... Οποιος πρόεδρος και να αναλάβει, θα πρέπει να κάνει μια ένεση, να γίνει αναίσθητος και να κοιτάζει στο ταβάνι για να την αντέξει. Κάθε φορά που μιλάει μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου».
Αίσθηση προκάλεσε η πρόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Προανακριτική Επιτροπής Παναγιώτη Ρήγα ότι δεν επιθυμεί να παραλάβει το αντίγραφο της λίστας που θα μοιραστεί σε όλα τα μέλη. «Με έχουν πλησιάσει δημοσιογραφικά συμφέροντα και μου ζητάνε να τους δώσω αντίγραφα. Δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι». Μάλιστα φέρεται να μην είναι ο μόνος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλοι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής που δεν επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους το «καυτό» ψηφιακό αρχείο.

«Φυλάω και τα ρούχα μου». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί έχει καθυστερήσει η διανομή των επίμαχων ψηφιακών αρχείων στους βουλευτές ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι «φυλάω και τα ρούχα μου». Αυτός, είπε, ήταν και ο λόγος που έχει προτείνει να δημιουργηθεί μία υποεπιτροπή (με έναν βουλευτή από τον ΣΥΡΙΖΑ, έναν από τη ΝΔ και έναν με κλήρωση από τα υπόλοιπα κόμματα - προέκυψε να είναι ο κ. Χαλβατζής από το ΚΚΕ), προκειμένου να πάει στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και να παραλάβει αντίγραφα του CD και του αλλοιωμένου USB, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος από το έργο της Προκαταρκτικής.

«Δυναμίτης»
Οι δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής έκαναν «δυναμίτη» τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε λόγο για προσπάθεια φίμωσής της και για χαλκεία.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: