Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση αντιστέκεται

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

«Η τρόικα επιμένει στο θέμα των απολύσεων των Δημοσίων υπαλλήλων. Η Κυβέρνηση δεν το επιθυμεί και σε κάθε περίπτωση είναι θέμα διαπραγμάτευσης», επισήμανε κυβερνητικό στέλεχος μετά..
τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Ο κ. Μανιτάκης φέρεται να είπε στον κ. Στουρνάρα ότι, έως τις 13 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση 1.981 υπαλλήλων εκπληρώνοντας έτσι τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα. Επίσης, 891 επίορκοι υπάλληλοι τίθενται αυτοδίκαια σε αργία.
Όπως επισημάνθηκε, ο στόχος να μειωθούν εντός τετραετίας κατά 150 χιλιάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υπερκαλυφθεί χωρίς να είναι απαραίτητες οι απολύσεις. 
Παράλληλα επεκτείνεται πιλοτικά η αξιολόγηση σε Οργανισμούς όπως ΕΟΦ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. 
«Η κυβέρνηση διέψευδε μετά βδελυγμίας προεκλογικά τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, σήμερα υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σθεναρά με την τρόικα για να μην γίνουν και αύριο θα τις εφαρμόσει ως μέρος του μνημονιακού σχεδίου εθνικής σωτηρίας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει «πίσω από τη διαθεσιμότητα, τις μετακινήσεις και την αξιολόγηση» να «βρίσκεται η μνημονιακή δέσμευση για τις 25.000 "απομακρύνσεις" δημοσίων υπαλλήλων το 2013 και για τις συνολικά 150.000 μέχρι το 2015. Οι απολύσεις αυτές θα αφήσουν χιλιάδες ανέργους και μια ισοπεδωμένη δημόσια διοίκηση που θα προσφέρει ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη βουλή ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ως απάντηση σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, από τις 29 Φεβρουαρίου έως την 1η Οκτωβρίου του 2012, υπήρξε μείωση στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 17.756, εκ των οποίων μάλιστα περίπου 10 χιλιάδες αφορούν μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους. http://www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: