Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κύπρος: Παραίτηση Νικόλα Παπαδόπουλου από το ΔΗΚΟ Διαφωνεί με τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ υπέβαλε σήμερα ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας, σημειώνοντας ότι είναι μια πολιτική πράξη έκφρασης της διαφωνίας του με την απόφαση για..
στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα, σεβασμού του στα συλλογικά όργανα του κόμματος.
Τονίζει ότι παραμένει μέλος και βουλευτής του κόμματος.
Ο κ. Παπαδόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων: “Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος έλαβε την απόφασή της για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, είχα δηλώσει με σαφήνεια ότι διαφωνώ με την επιλογή αλλά σέβομαι την απόφαση και ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα ενεργήσω όπως επιτρέπει η συνείδηση και η αξιοπρέπειά μου, χωρίς να προκαλέσω οποιοδήποτε πρόβλημα στο κόμμα μου”.
Όπως υποστηρίζει η παραίτησή του εκφράζει την διαφωνία του για τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη και σεβασμού στα συλλογικά όργανα του κόμματος που πήραν αυτή την απόφαση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε λίγους μήνες το ΔΗΚΟ θα πραγματοποιήσει εκλογικό συνέδριο και όπως όλα δείχνουν ο κ. Παπαδόπουλος θα διεκδικήσει την προεδρία, αμφισβητώντας την ηγεσία του Μάριου Κάρογιαν.
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταδεικνύεται ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΔΗ.ΚΟ διαφωνεί με τη στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη, γεγονός που ενδεχομένως να αξιοποιηθεί από τον κ. Παπαδόπουλο.
Πριν λίγους μήνες είχε προκύψει θέμα με την αποστολή sms από τον Νικόλα Παπαδόπουλου προς τους υπουργούς που μετείχαν στην κυβέρνηση του πατέρα του, τους οποίους επέκρινε για την απόφαση τους να στηρίξουν τον άνθρωπο (Νίκο Αναστασιάδη) που είχε πολεμήσει τον Τάσσο. Το sms ανέφερε: “Θεωρώ άκομψο, εάν όχι χυδαίο, εσείς οι υπουργοί του Τάσσου, να καπηλεύεστε το όνομα του για να βγάλετε τον άνθρωπο που έβριζε και πολέμησε τον Τάσσο, Πρόεδρο. Νικόλας”.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, περιορίστηκε να δήλωσει πως “η απόφαση του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν ήταν ούτε βόμβα ούτε και αναμενόμενη. Η απόφαση του είναι σεβαστή”.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: