Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013
24ωρη απεργία σε Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ
Ταλαιπωρία αναμένει και σήμερα το επιβατικό κοινό του Λεκανοπεδίου, καθώς η πρωτεύουσα θα παραμείνει για δεύτερη μέρα χωρίς μετρό, ενώ στη σημερινή απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό...
και τραμ.
«Η εμμονή της κυβέρνησης να εντάξει τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ (ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ) στο ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο του στενού Δημόσιου Τομέα, καταργώντας με παράνομο και βίαιο τρόπο την Συλλογική Σύμβασης Εργασίας που έχουμε υπογράψει και βρίσκεται σε ισχύ, μας υποχρεώνει να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των σωματείων. Επισημαίνεται μάλιστα πως οι διοικήσεις των σωματείων στη ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ «γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί να γίνει ένας επίπονος αγώνας διαρκείας μέχρι να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική η οποία είναι και η μόνη υπεύθυνη για την ταλαιπωρία των επιβατών».
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με νέα απεργία και στις 21 Ιανουαρίου 2013, αποφάσισε με καθολική πλειοψηφία και η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., αντιδρώντας στην ένταξη των εργαζομένων στο ενιαίο μισθολόγιο.   
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ξεκαθάρισε πάντως ότι καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο. Όπως είπε, κατανοεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης καθώς έχει ψηφιστεί ο νόμος.
Εντός της ημέρας συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και του σιδηροδρόμου, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι εργαζόμενοι σε ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ και ΟΣΕ επιμένουν για αναγνώριση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που λαμβάνουν υπόψη την ιδιαιτερότητα της εργασία τους.ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: