Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
Είχα μέρες να ξεδιπλώσω δυό αράδες σε τούτο το blog που πάντα θα στέκεται επώνυμα και θα προβάλλει τις προσωπικές απόψεις του διαχειριστή του, όταν και όσο χρειάζεται.
Απο καθημερινές φιλοσοφίες χορτάσαμε και ιδιαίτερα απο "συστημικές φυλλάδες" και "καθοδηγούμενα συγκροτήματα".
Εμείς οι Ελληνες, είμαστε ...
πάντα της υπερβολής και της "βιτρίνας".Προβάλλουμε τα επιφανειακά γιατί αφενός πουλάνε και αφετέρου "αποπροσανατολίζουν".Αφήνουμε τα ουσιώδη εκτός επικοινωνιακού παιγνιδιού, αφενός γιατί δέν θέλουμε να τα αναδείξουμε και αφετέρου γιατί "βολεύει το σύστημα".
Δέν θα μπορούσε να μήν γίνει το ίδιο και με το θέμα της περιβόητης λίστας Λαγκάρ.Βαρεθήκαμε επι δύο μήνες να ασχολούμαστε με το θέμα αυτό και να μας το σερβίρουν κατά τέτοιο τρόπο, που να μήν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη.Γιατί εν προκειμένω το ουσιώδες είναι να δημοσιοποιηθούν και οι άλλες λίστες που ήδη είδαμε δειλά στη δημοσιότητας.
- Ασχολήθηκε κανείς με την ουσία της συγκεκριμένης λίστας, να μας πούν δηλαδή πόσοι απο αυτούς, πρώτον δικαιολογούν την προέλευση των ποσών αυτών και άν έχουν νομίμως φορολογηθεί;
- Μας είπε κανείς, πότε και ποιοί απο αυτούς θα πληρώσουν και τι όφελος θα έχει το Ελληνικό Δημόσιο;ΟΧΙ.. ΟΧΙ....ΟΧΙ
-Ομως την πολιτική ευθύνη του πολιτικού συστήματος την προβάλλουν καθημερινά, ωσάν να μήν υπήρξαν πρόσφατες εκλογές,ωσάν να μήν εισέπραξε το κάθε κόμμα την "τιμωρία" με την ψήφο του Ελληνικού λαού.Ο λαός γνώριζε, ήξερε και κατα περίπτωση μίλησε με την ψήφο του.
- Τώρα είναι οι εποχές τέτοιες που τα ΜΜΕ πρέπει να πραγματώσουν τον συνταγματικό τους ρόλο.. και τον ρόλο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό..
- Πρέπει να αφήσουν την προβολή ατζέντας θεμάτων που αποπροσανατολίζει τον Ελληνικό Λαό, άς αναδείξουν θέματα που απασχολούν τον πολλαπλώς πάσχοντα πολίτη, άς προτείνουν λύσεις, άς ελέγξουν τα πεπραγμένα της  κυβερνώσας εξουσίας και άς συμβάλλουν θετικά στον ρόλο που πρέπει να έχουν ώς ΜΜΕ στηη εξυπηρέτηση της αληθινής και ουσιώδους ενημέρωσης του λαού.
Το λέω, όχι γιατί δέν υπάρχουν "μέσα" που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά γιατί αυτά είναι πολύ λίγα.
ΟΧΙ στην πλύση εγκεφάλου και στον αποπροσανατολισμό..

Δεν υπάρχουν σχόλια: