Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ....

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
- Οσο περνά ο καιρός και η ψυχολογία του πολίτη βρίσκεται στο "ναδίρ", μέσα στη θολούρα και την αβεβαιότητα, διακρίνει  κανείς τί πρέπει να προβληματίζει όλους μας.
- Μιλάνε καθημερινά ...
και μας λένε "πώς σώθηκε η Ελλάδα", "μένουμε στο Ευρώ", "δέν κινδυνεύουμε να πτωχεύσουμε" και όλα αυτά, "με την συμβολή και τις θυσίες  του Ελληνικού Λαού".
Μόνο που η συμβολή και οι θυσίες δέν αφορούν όλο το κομμάτι του Ελληνικού Λαού, αλλά μέρους.
Γιατί υπάρχει μονίμως ένα τμήμα που πάντα πληρώνει τα σπασμένα, τα ΘΥΜΑΤΑ και το άλλο τμήμα εκείνοι που απέχουν, οι ΜΑΓΚΕΣ.
Απο το υστέρημά τους, τα ΘΥΜΑΤΑ για χρόνια  καλύπτουν τις μαύρες τρύπες που δημιουργεί το άρρωστο και ανίκανο πολιτικό σύστημα,απο την κακοδιαχείριση και τα φαινόμενα σήψης.
- Αυτό το πολιτικό σύστημα εκόλαψε, εξέθρεψε και γιγάντωσε την γραφειοκρατία, την κοινωνική ανισότητα, την οικονομική αφαίμαξη των εισοδημάτων του χαμηλότερου εισοδηματικά τμήματος του λαού. επέτρεψε (άν δέν βοήθησε) την φοροδιαφυγή απο τους μεγαλοκαρχαρίες του οικονομικού πλούτου.
- Το πολιτικό σύστημα, δημιούργησε και ένα μεγάλο αριθμό  πολιτικών, που πλούτισαν, με τις ρεμούλες και τις μίζες.
- Ετσι μοιραία, όταν απαιτείται να σφίξουν τα δημοσιονομικά, πάντα την πληρώνουν οι συνήθεις ύποπτοι, τα εύκολα θύματα, οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί και γενικώς όλοι εκείνοι που δέν έχουν ώς προτεραιότητα και εύκολη λύση να κρύψουν τα εισοδήματά τους και να τα τοποθετήσουν σε Ευρωπαικές Τράπεζες.
- Τί λέει η λογική, τι απαιτεί η σωστή λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους;Ποιοι πρέπει να καταβάλλουν φόρους;η απάντηση είναι...όλοι όσοι αποκτούν, κατ’ οιονδήποτε τρόπο, εισόδημα, να καταβάλλουν  ανάλογα με την φοροδοτική τους ικανότητα. Ας μήν μας διαφεύγει της προσοχής ότι η καταβολή φόρου ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός αποτελεί και Συνταγματική επιταγή.
- Είναι κανείς απο εμάς που πιστεύει ότι έτσι αποκτούνται τα δημόσια έσοδα, απο καταβολή φόρων ανάλογα με τα εισοδήματα και το βαλάντιο του κάθενα μας; Δέν νομίζω..
- Μαθαίνουμε, ακούμε, ότι εάν δέν πετύχουν τα μέτρα και η πιστή τήρηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους δανειστές μας, ίσως υπάρξουν και άλλα μέτρα.Τί μέτρα σάν τα προηγούμενα; ή μήπως θα γίνει το "θαύμα" και θα πληρώσουν αυτοί που ως τώρα μόνο αισχροκερδούσαν και δέν πλήρωσαν ποτέ;
- Μπορεί κανείς απο τους πολιτικούς μας να μας πεί, εάν έχει σκεφτεί πόσοι απο αυτούς που πληρώνουν έως τώρα έχουν τη "οικονομική δυνατότητα" να πληρώνουν το ένα χαράτσι πίσω απο τα άλλο;
- Μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι θα βάλουν μαχαίρι σε αυτή την "κακή συνήθεια" του κράτους, να έχει πάντα στο στόχαστρο τους ίδιους και να τους φτάνει στα όρια της φτώχειας;
- Μπορεί κανείς τους να μας πείσουν, ότι απο εδώ και στο εξής θα κληθούν να πληρώσουν εκείνοι οι λίγοι που έχουν συγκεντρώσει στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τον ιδρώτα του έλληνα πολίτη;
- Εν τέλει μπορεί κανείς απο τους πολιτικούς μας, να πείσει τον λαό ότι έχει την πολιτική βούληση και την ικανότητα να πάρει εκείνα τα μέτρα ώστε να μήν υπάρχουν στο μέλλον τα ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: