Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 

 

Το αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Πιερία βρέθηκε..



Ηλ. Χατζηχριστοδούλου

Το αναπτυξιακό συνέδριο θα σηματοδοτήσει την Πιερία

Οι προετοιμασίες για την 5η ΕΒΕΠ πρέπει να ξεκινήσουν από 1-1-2013

Το αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012 στην Πιερία βρέθηκε στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Επιμελητηρίου το βράδυ της Τετάρτης. Οι διεργασίες για τη διοργάνωση του συνεδρίου, που φέρει τον τίτλο «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη στο νομό Πιερίας» βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε πως η διοργάνωση του συνεδρίου έχει μπει στην τελική ευθεία και το αργότερο σε μία εβδομάδα το πρόγραμμα θα έχει πάρει την τελική του μορφή και θα γνωστοποιηθεί. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου κάλεσε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συμβάλλουν με κάθε τρόπο κατά τις ημέρες διεξαγωγής του συνεδρίου, το οποίο, όπως πρόσθεσε, θα αποτελέσει σταθμό και θα σηματοδοτήσει την Πιερία.
«Οι εισηγητές του συνεδρίου αποτελούν γνωστά ονόματα με μεγάλη εμπειρία στον πρωτογενή, το δευτερογενή ή τον τριτογενή τομέα. Κανείς ωστόσο δε ζήτησε αμοιβή για τη συμμετοχή του στο συνέδριο», επεσήμανε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, προσθέτοντας ωστόσο πως πρέπει τουλάχιστον να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησής τους.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε πως το απόγευμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου, τελευταίας ημέρας του συνεδρίου, θα έχουν βγει τα προσωρινά αποτελέσματα, ενώ μέσα σε δύο εβδομάδες από τη λήξη του θα παρουσιαστούν και τα οριστικά αποτελέσματα, τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση στην οποία θα στηριχθεί η ατζέντα ανάπτυξης της Πιερίας.

Αναφερόμενος στην 4η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, ο κ. Χατζηχριστοδούλου επεσήμανε για μια ακόμη φορά την επιτυχία της, αφού ο στόχος, δηλαδή η παρουσίαση των επιχειρήσεων και των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, επιτεύχθηκε. Πρόσθεσε δε, πως οι προπαρασκευαστικές δράσεις για την 5η ΕΒΕΠ πρέπει να ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013. «Με την επιχειρηματικότητα δώσαμε ραντεβού το Σεπτέμβριο του 2013», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγιναν δεκτές δύο προτάσεις που αφορούν στην ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης. Πρόκειται: α) για τη συμμετοχή στην πρόσκληση για υποβολή Πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα    «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» άξονα προτεραιότητας 2 «Ενίσχυση Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού & Των Επιχειρήσεων», που    συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με αντικείμενο έργου «Αναβάθμιση    της επαγγελματικής θέσης Εργαζομένων, Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών» και β) για το σχεδιασμό και την υλοποίηση Δράσεων στο πλαίσιο του έργου «Αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης Εργαζομένων, Αυτοαπασχολούμενων Γυναικών» που εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» Πράξη 3 «Βελτίωση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας», Δράση 7 «Προώθηση της προσαρμοστικότητας και της εξέλιξης των εργαζομένων γυναικών, μέσω της παροχής κινήτρων στις επιχειρήσεις και της κινητοποίησης των κοινωνικών εταίρων» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχει το 95% των επιμελητηρίων-μελών της Κ.Ε.Ε.Ε. και το ύψος του προγράμματος ανέρχεται στα 9,5 εκ. ευρώ. «Τα οφέλη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι σίγουρα, αφού θα ενισχύσουμε τη γυναικεία απασχόληση», υπογράμμισε.

Το Επιμελητήριο θα συνεργαστεί με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση σεμιναρίων κατάρτισης στο πλαίσιο του Προγράμματος Κατάρτισης Εργαζομένων σε Μικρές Επιχειρήσεις (που απασχολούν 1-25 άτομα) ΛΑΕΚ έτους 2012. Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε και έγινε δεκτή η δημιουργία WC για ΑμΕΑ στο χώρο του Επιμελητηρίου, καθώς οι αίθουσες όπου θα πραγματοποιούνται τα σεμινάρια πρέπει να είναι πιστοποιημένες. Προϋπόθεση, ωστόσο, της πιστοποίησης είναι η ύπαρξη WC για ΑμΕΑ. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε πως το Επιμελητήριο Πιερίας βλέπει μπροστά, αφού ήταν το πρώτο που έλαβε και έγκριση διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, διαχειριστική επάρκεια, η οποία σύντομα θα είναι απαραίτητη για την υλοποίηση κάθε προγράμματος.

Αποφασίστηκε, επίσης, η συνδιοργάνωση με το Ελληνορωσικό Κέντρο Ερμής Επιχειρηματικού Ελληνορωσικού Forum τον Απρίλιο του 2013 στη Θεσσαλονίκη. Το Forum θα απευθύνεται σε επιχειρηματίες της Πιερίας που ενδιαφέρονται να καθίσουν στο τραπέζι των συνομιλιών με Ρώσους επιχειρηματίες διερευνώντας τις δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών.

Τέλος, με απόφαση του Δ.Σ. θα αντικατασταθεί η πινακίδα για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, η οποία βρίσκεται στον κόμβο εξόδου της Κατερίνης προς τη Θεσσαλονίκη.http://neaolympos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: