Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τι είπε η Πολωνέζα...

Τρίτη 05 Ιουνίου 2012

Τι είπε η Πολωνέζα... 
Αν δεν είστε από εκείνους που παρακολουθούν επισταμένως την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως να μη γνωρίζετε ότι, εσχάτως, ο Ευ. Βενιζέλος εφαρμόζει ένα νέο μοντέλο στις..
εκδηλώσεις όπου συμμετέχει: μετά την ομιλία του, συνηθίζει να ανοίγει διάλογο με το ακροατήριο (το επιτρέπουν, άλλωστε, αυτό και οι αντικειμενικές συνθήκες...).

Το ίδιο έπραξε το απόγευμα του Σαββάτου στη Λιβαδειά και τα αποτελέσματα ήταν ενδιαφέροντα...
Για δεύτερη φορά...
Κάποια στιγμή, λοιπόν, μετά την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου, τον λόγο πήρε μια μετανάστρια από την Πολωνία, ονόματι Μαργαρίτα, η οποία, απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είπε τα εξής: «Εγώ βόσκω γίδια και πρόβατα και οι γαλατάδες μάς δίνουν οκτάμηνες επιταγές. Τι θα πω εγώ στην προβατίνα, ότι θα φας σε οκτώ μήνες; Πώς θα παράγω εγώ, κύριοι, την πρώτη ύλη για το σημαιοφόρο προϊόν της Ελλάδας στις εξαγωγές, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παγκοσμίως; Και ένα άλλο θέλω να πω. Πρόεδρε, είμαι Πολωνέζα. Ζω σε αυτή τη χώρα 20 χρόνια, είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Θερμή έκκληση. Κανένας σε αυτή την αίθουσα δεν ξέρει τι σημαίνει πτώχευση του κράτους. Ημουνα 15 χρονών, το '81 στην Πολωνία, που πτώχευσε το κράτος. Κάναμε τριάντα χρόνια να συνέλθουμε. Λαέ, ξυπνήστε, ξυπνήστε, δεν είναι παιχνίδια. Τριάντα χρόνια κάναμε να συνέλθουμε. Δεν θέλω να το ζήσω δεύτερη φορά».
Περιττό να επισημανθεί ότι η παρέμβαση της Μαργαρίτας έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους υπόλοιπους παρευρισκομένους. Περιττό, επίσης, να επισημανθεί ότι, λόγω και αντικειμενικών συνθηκών, μια -ο μη γένοιτο- πτώχευση της Ελλάδας εν έτει 2012, θα ήταν πολύ χειρότερη από την πτώχευση της Πολωνίας το 1981..ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: