Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τρίτη 05 Ιουνίου 2012
Διαβάσαμε τα προγράμματα των κομμάτων, τις εξαγγελίες τους και ξαφνικά νιώσαμε ότι δεν βρισκόμαστε στην Ελλάδα αλλά σε μια άλλη χώρα όπου οι κρουνοί ρέουν ...πλούτο και ευημερία.
***
Ακούγοντας τον καθένα χωριστά ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε κρίση, ότι το ευρώ έγινε δυσεύρετο, ότι η αγορά στενάζει και οι φόροι τελειωμό δεν έχουν.
***
Σου τάζουν λαγούς με πετραχήλια, να σου δώσουν πίσω ο,τι σου στέρησαν, ο,τι σου έκλεψαν και μάλιστα με το παραπάνω. Βέβαια κάπου-κάπου προσθέτουν τη λέξη σταδιακά ή σε βάθος χρόνου, έκφραση που σημαίνει ότι νερώνουμε το κρασί μας όσο παίρνει.
***
Ξαφνικά Σαμαράς και Βενιζέλος αλλά και ο υπεραισιόδοξος Τσίπρας λανσάρουν διαφορετικές αλλά ισοδύναμες εκφράσεις του «λεφτά υπάρχουν» και μας προδιαθέτουν ευμενώς για μια πιθανή κυβέρνηση ή συγκυβέρνησή τους.
***
Το είδαμε κι αυτό. Ξύπνησαν μια μέρα οι πολιτικοί μας αρχηγοί τελείως αναβαπτισμένοι, απέκτησαν τσαμπουκά και κουνώντας το δάχτυλο διεκδικούν από τη Μέρκελ καλύτερες μέρες για τους Έλληνες.
***
Άλλοι το λένε καταγγελία, άλλοι επαναδιαπραγμάτευση, άλλοι απαγκίστρωση. Παίζουνε με τις λέξεις. Στόχος η εκλογική πελατεία που μοιράστηκε σε μικρομάγαζα και έπαψε να είναι δεδομένη.
***
Αν δείτε τις εξαγγελίες Σαμαρά και Τσίπρα, μιας και όλα δείχνουν ότι αυτοί οι δυο θα είναι πλέον οι μονομάχοι, θα αντιληφθείτε ότι έχουν πολλά κοινά σημεία, περιέχουν τους ίδιους ευσεβείς πόθους ή για να μιλήσουμε σε όρους αγοράς έχουν δελεαστικές προσφορές για ανέργους, μικρομεσαίους, μισθωτούς και συνταξιούχους.
***
Το θέμα για το σύγχρονο δοκιμαζόμενο πολίτη είναι από ποιο καλάθι προσφορών του Τσίπρα ή του Σαμαρά  θ’αποφασίσει να ψωνίσει. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.
***
Κι όπως είναι φυσικό, επειδή η Ν.Δ. βαρύνεται με μια πολιτική ασυνέπεια και θεωρείται συνυπεύθυνη με το ΠΑΣΟΚ (καλώς ή κακώς) για το μαύρο μας το χάλι, ο Τσίπρας πουλάει πιο εύκολα.
***
Όταν για την ώρα το σύστημα τολμάει και αναγνωρίζει πρωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ ή μάχη σώμα με σώμα,  να είστε σίγουροι πως θα’χουμε μεγάλες εκπλήξεις που θα μας αφήσουν εμβρόντητους.
***
Το σύστημα θα αντιδράσει με τα πιο ακραία μέσα. Θα εξακολουθήσει με τις γελοιότητες αλλά θα τολμήσει και κάτι πιο «χοντρό» θέλοντας ν’ανακόψει την ορμή των οργισμένων που συσπειρώνονται σ’ένα τεράστιο αντιμνημονιακό ρεύμα. Έχετε το νου σας. Τώρα μπαίνουν σε δράση τα μεγάλα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: