Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ

Σαμαράς: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ 
Παρασκευή 27 Απριλίου 2012
Απορρίπτει εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Σε ομιλία του απόψε, στο.. κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε νέα επίθεση στους κ.κ.Βενιζέλο και Παπανδρέου για το "συγγνώμη" που ζήτησαν από τον ελληνικό λαό και ζήτησε την ψήφο των πολιτών "για να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει".

Σαμαράς: Δεν θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι τώρα έρχονται μηνύματα από την Ευρώπη ότι χρειάζεται ανάπτυξη και αναφέρθηκε στα όσα είπε για την Ελλάδα ο νικητής του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, ότι δηλαδή πρέπει να ελαφρύνει το φορτίο της Ελλάδας. "Να το πει άλλη μια φορά ο κ. Ολάντ να το ακούσουν οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα, γιατί όταν εμείς τους τα λέγαμε και μιλούσαμε για ανάπτυξη μας έλεγαν μαθητευόμενους μάγους" ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί και οι ισορροπίες στην Ευρώπη.
"Πρέπει να κάνουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η στιγμή να δώσουμε το δικαίωμα της ελπίδας και της ανάπτυξης" είπε.
Στο σημείο αυτό άσκησε δριμεία κριτική στους κ.κ.Βενιζέλο και Παπανδρέου. Ακούμε το συγνώμη, είπε, του πρώην και νυν ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε "για ποιό πράγμα ζητούν συγνώμη, γιατί μας έσωσαν και μετά μας ξανα-έσωσαν, ή μήπως γιατί θέλουν να μας σώσουν και πάλι ο Θεός να μας φυλάει".
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, υπογραμμίζοντας πως "θα ανακαταλάβουμε τις πόλεις και τα χωριά, πρέπει να απελαθούν οι λαθρομετανάστες και να πάνε πίσω στις πατρίδες τους, όπως πρέπει να βγάλουμε τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους που καίνε τις πόλεις και δεν τιμωρούνται".
Συμπληρώνοντας πως θα αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας και ζήτησε την στήριξη των πολιτών "και μια πλατιά υπογραφή για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε".
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την ακροδεξιά, λέγοντας πως, "ο πατριωτισμός ενώνει τους Έλληνες, αλλά όσοι φοράνε ναζιστικά σύμβολα είναι εχθροί της πατρίδας. Τα είδωλά τους έκαψαν την Ελλάδα. Τώρα κουκουλοφόροι και ναζί είναι το ίδιο πράγμα και πρέπει να τους απομονώσετε".
Αναφερόμενος στα μικρά κόμματα, είπε πως προσπαθούν να σταματήσουν την καθαρή εντολή που ζητά η ΝΔ και τόνισε πως "κάθε ψήφος σε μικρά κόμματα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν πρέπει να τζογάρει".
Επεσήμανε πως πρώτο μέλημα είναι η συνοχή της κοινωνίας για να πάμε δυναμικά στην ανάπτυξη και επανέλαβε τα όσα έχει εξαγγείλει για την αποκατάσταση των χαμηλόμισθων, των πολυτέκνων και των κτηνοτρόφων.
Και πρόσθεσε, "ήταν λάθος είχαμε ξεχάσει τους αγρότες και εμείς θα το διορθώσουμε. Ο αγρότης θα γίνει επιχειρηματίας, ανταγωνιστικός και ο εκβιασμός των μεσαζόντων θα σταματήσει".
Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας στους Λάκωνες πως γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός, γιατί είναι δίπλα η Μεσσηνία που πολιτεύεται, δήλωσε πως θα σημάνει τέλος στην αδράνεια, πως υπάρχει σχέδιο να ξεμπλοκάρουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και θα προχωρήσει το μεγάλο έργο του φράγματος της Κελεφίνας, θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης, το λιμάνι στο Γύθειο και θα σταθεί αρωγός στα προβλήματα του νομού.
Παράλληλα σημείωσε πως υπάρχει ενεργειακός πλούτος στο Αιγαίο κι αλλού και ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτεί η χώρα τον ορυκτό της πλούτο.ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: