Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος:«Μετά το PSI είναι αναγκαία η ρευστότητα των τραπεζών για την ανάπτυξη» ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012
Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την «καθολική συμμετοχή» στο PSI, έπειτα από την παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 23 Μαρτίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών...

Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτή η προσφορά είναι μοναδική, είναι μια καλή και επωφελής προσφορά», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC, στην οποία πρόταξε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ως το επόμενο βήμα μετά το PSI.

Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος είναι κορυφαία προτεραιότητα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.


«Το πρώτο μέσο ανάπτυξης και ευημερίας είναι η απαραίτητη ρευστότητα για την πραγματική οικονομία και μόνο μέσα από τη νέα ανακεφαλαιοποίηση μπορούμε να το επιτύχουμε», σημείωσε.


Σε σχέση με το PSI, τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει την «καθολική συμμετοχή» στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, μετά την παράταση της προθεσμίας μέχρι τις 23 Μαρτίου (για τα ομόλογα υπό ξένο δίκαιο και τα δάνεια των ΔΕΚΟ).


Για την απόφαση της ISDA να κηρύξει πιστωτικό γεγονός την αναδιάρθρωση του χρέους έπειτα από την ενεργοποίηση της ρήτρας συλλογικής δράσης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας.


Τέλος, ανέφερε ότι το δημόσιο χρέος βρίσκεται πλέον σε βιώσιμο επίπεδο, μετά τη μείωσή του κατά 100 δισ. ευρώ από το PSI.ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: