Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Αυτοδυναμία μέσα από επίθεση στην Αριστερά Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου με ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 
Αντ. Σαμαράς: Αυτοδυναμία μέσα από επίθεση στην Αριστερά


Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σήμανε και επίσημα νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Αντ. Σαμαράς από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, λέγοντας ξεκάθαρο «όχι» σε μετεκλογική συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι... μετά το Πάσχα θα γίνουν εκλογές και εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση στην Αριστερά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρουσία του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας πως αρνείται κάθε μορφής μετεκλογικής συνεργασίας και υπεραμύνθηκε της ανάγκης να κυβερνήσει αυτοδύναμος, αν και διαχώρισε την εθνική συνεννόηση, την οποία θεωρεί απαραίτητη.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προχώρησε για πρόεδρο κεντροδεξιού κόμματος σε μια άνευ προηγουμένου, μετά τη μεταπολίτευση, επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς, τονίζοντας πως κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του Ελληνικού λαού, ποντάρει στην εξαθλίωσή του και προσπαθεί να την κεφαλαιοποιήσει.

«Ευχαριστώ δεν θα πάρω» είπε με έμφαση και καταχειροκροτούμενος ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με το ΠαΣοΚ, ακόμα και σε περίπτωση που ο νέος του αρχηγός είναι πιο συνεργάσιμος.

Με φόντο το σύνθημα της Ν.Δ. «Επιλογή ευθύνης - Πολιτική επανεκκίνησης», υποστήριξε ότι το κόμμα του και ο ίδιος δεν επιδιώκει κανενός είδους συγκυβέρνηση.

«Δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε…Τελεία και παύλα» είπε μεταξύ άλλων και ανέφερε μια σειρά από παραδείγματα που καθιστούν, κατά τον ίδιο, προβληματική τη συγκυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι σήμερα ολοκληρώνεται μια σελίδα, που άνοιξε η χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και με την επισήμανση ότι μετά την επιτυχή πρωτοβουλία για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και έδωσε το χρόνο των εκλογών: «Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά το Πάσχα».

Υπεραμύνθηκε με ένταση την επιλογή του να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά και τη ψήφο που έδωσε η Ν.Δ. στο δεύτερο μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί συγκυβέρνησης και είπε χαρακτηριστικά, ότι την αρνείται διότι θέλει να κυβερνήσει τη χώρα με τα χέρια λυμένα και χωρίς συμβιβασμούς σε κάθε βήμα.

«Το αντίθετο της αυτοδυναμίας δεν είναι η συγκυβέρνηση. Είναι η αδυναμία! Και εμείς δεν θέλουμε την συγκυβέρνηση επειδή ισοδυναμεί με πλήρη αδυναμία» είπε.


Στο στόχαστρο η Αριστερά

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Αριστερά, υποστηρίζοντας πως δεν ασκεί πολιτική και οι υποστηρικτές της είναι οι μόνιμοι «προφήτες» της συμφοράς.

«Δεν ασκούν Πολιτική, γιατί δεν μπορούν. Κι όταν το προσπάθησαν είδαμε κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Όπως τότε που υπόσχονταν να μας φέρουν… φτηνό πετρέλαιο από τον Ούγκο Τσάβες! Το θυμάστε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Κάποιοι απ’ αυτούς Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή θέλουν το ευρώ. Τρίτη – Πέμπτη - Σάββατο δεν το θέλουν ή δεν τους νοιάζει. Και την Κυριακή ξεκουράζονται και το σκέφτονται…».

Ο κ. Σαμαράς, αναφέρθηκε σε πρόσκαιρη δημοσκοπική άνοδο της Αριστεράς και ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του τόνισε: «Τώρα θα μάθουν ότι δεν μπορούν να μας κουνάνε το δάχτυλο! Οι ίδιοι δεν είναι υπεράνω κριτικής! Οι ίδιοι δεν είναι «ανεύθυνοι». Είναι βασικοί υπεύθυνοι για την κρίση που μας οδήγησαν και τα δεινά που ζούμε. Είναι και κάτι παραπάνω: Αδιόρθωτοι».

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επιθετικής του κριτικής, υπογράμμισε ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα των κουκουλοφόρων να καίνε την πόλη κατά βούληση, ελάχιστων ατόμων κάθε μέρα να κάνουν την «επαναστατική τους γυμναστική» και να παραλύουν την πόλη, συμμοριών να χρησιμοποιούν τους Πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλο της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, κάθε είδους παρανομία και παρανόμους.

Υπεραμύνθηκε των όρων πατρίδα και έθνος, λέγοντας ότι η Αριστερά υποστηρίζει με έμφαση κάθε μηδενιστική απαξίωση της Ελληνικής Ιστορίας και υπερασπίστηκε τις εθνικές παρελάσεις.

«Η δημοκρατία μας δεν σηκώνει ούτε ασυδοσία κουκουλοφόρων, ούτε άσυλα εγκληματικής συμπεριφοράς, ούτε διαστρεβλώσεις στα βιβλία Ιστορίας, όπου η Γενοκτονία σε βάρος ελληνικών πληθυσμών μετατρέπεται σε… τουριστικό ατύχημα «συνωστισμού» στην προκυμαία της Σμύρνης» ανέφερε.

Οι άμεσες μετεκλογικές προτεραιότητες

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ν.Δ. δεν θα κραυγάσει παραμονές των εκλογών «λεφτά υπάρχουν» και σημείωσε πως μια από τις τρεις άμεσες προτεραιότητες, είναι η αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων μέχρι τα 700 ευρώ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ θα αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των ταμείων κι αυτό θα επιτρέψει ό,τι δίνεται να είναι μόνιμο και σταθερό και διευκρίνισε πως αυτό ισχύει για τα πολυτεκνικά επιδόματα. Στο ίδιο πλαίσιο, συμπλήρωσε πως άμεση προτεραιότητα είναι η ανάκαμψη με κοινοτικούς πόρους με διαρθρωτικές αλλαγές και φορολογικές αλλαγές.

Η τρίτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και διευκρίνισε πως δεν αναφέρεται στα «εύκολα», δηλ. την κατάργηση του Νόμου για την Ιθαγένεια, αλλά σε μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτηθεί το κέντρο της Αθήνας – και άλλων πόλεων – περιοχές δηλαδή που βρίσκονται πια εκτός ελέγχου και να πειστούν οι εταίροι για μια πανευρωπαϊκή πολιτική επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών σε συνδυασμό με τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων.


Τα εκλογικά διλήμματα

Ο κ. Σαμαράς που εμφανίστηκε σίγουρος για την εκλογική νίκη του κόμματός του, έθεσε και το διακύβευμα των εκλογών κατά τη Ν.Δ., λέγοντας ότι: α) η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την πρώτη στιγμή και αυτό μόνο αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να το προσφέρει, β) η κοινωνική συνοχή της πρέπει να αποκατασταθεί από την επόμενη μέρα και αυτό μόνο η Ν.Δ. μπορεί να το επιτύχει, γ) η ανάκαμψη πρέπει να αρχίσει το ταχύτερο και αυτό μπορεί να το κάνει η Ν.Δ. που την έχει σημαία της και δ) πρέπει η χώρα να μπει στο δρόμο της Νέας Μεταπολίτευσης και της υγιούς Ανάπτυξης το ταχύτερο, με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια και όχι με δανεικά.


Τα ψηφοδέλτια

Εκτός ψηφοδελτίων θα είναι, σύμφωνα με τον γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδρ. Λυκουρέντζο, όσοι περιοδεύουν ως υποψήφιοι και λένε ότι εάν ήταν βουλευτές θα καταψήφιζαν το δεύτερο μνημόνιο.

Αναφορές δεν έγιναν για τους διαγραφέντες, αλλά το υπονόησε ο γραμματέας της Ν.Δ. με την αναφορά του έκανε για όσοι πολιτευτές περιοδεύουν και δηλώνουν ότι δεν θα ψήφιζαν το μνημόνιο. Το μήνυμα, έστω και με αυτό τον έμμεσο τρόπο, ήταν σαφές προς τους διαγραφέντες, τους οποίους δεν υπολογίζει πλέον η Ν.Δ.

Ο κ. Λυκουρέντζος, ανέφερε ότι όσοι επιθυμούν να είναι στις εκλογικές λίστες, θα μπορούν από αύριο έως και την προσεχή Πέμπτη να καταθέσουν σχετική αίτηση στις νομαρχιακές επιτροπές. Όμως λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιορισμών, δεν θα γίνει ψηφίσει η κομματική βάση, αλλά τα ψηφοδέλτια θα «κλειδώσουν» από την αρμόδια επιτροπή της Ν.Δ., ενώ τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: