Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012
   
Ευ. Βενιζέλος: Καλημέρα. Κατ' αρχάς ....
σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, γιατί από σήμερα, εγκαθίσταται και αναλαμβάνει τα καθήκοντά της η νέα εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά, η οποία παραιτήθηκε από τη θέση στην κυβέρνηση, από το Υπουργείο Εσωτερικών, απ’ όπου έφυγε εν μέσω συναισθηματικών αντιδράσεων όλων αυτών που λυπήθηκαν γιατί την έχασαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Αλλά, αυτό αντισταθμίζεται, επειδή την υποδεχόμαστε εμείς με πάρα πολλή χαρά εδώ στην Ιπποκράτους και θα την έχουμε μαζί μας όλη αυτή την περίοδο, που είναι μια περίοδος έντασης για το καλό του τόπου και βέβαια για να πετύχει η παράταξη τους πολιτικούς και εκλογικούς στόχους που έχει θέσει, όχι προς δικό της όφελος και συμφέρον, αλλά για το καλό του τόπου, γιατί η στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας είναι μια στρατηγική που εκφράζει τη βαθιά υπαρξιακή ανάγκη όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων.
Τη Φώφη Γεννηματά την ξέρετε. Είναι ένα γνωστό πολιτικό πρόσωπο, μια πολιτική προσωπικότητα που διαμορφώθηκε μέσα στον πολιτικό αγώνα, μέσα στην πολιτική πράξη. Η προσωπικότητά της φυσικά έχει και πάρα πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά γιατί χρειαζόμαστε ευαισθησία προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την κρίση.
Χαίρομαι γιατί με το πρόσωπό της θα εκφράζεται το ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενο στον ελληνικό λαό, που περνάει μια περίοδο αβεβαιότητας και απαισιοδοξίας. Πρέπει όμως να πιστέψουμε στον εαυτό μας, πρέπει ν’ αντιστρέψουμε το κλίμα και όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας και νιώσουμε δυνατοί εσωτερικά, θα αλλάξουμε και τα δεδομένα της χώρας μας, κάτι που το θεωρώ απολύτως εφικτό.
Δεν είναι σήμερα ώρα για πολιτικές δηλώσεις και απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα ενημερωθείτε μετά τη συνάντηση που θα έχω με τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς σε λίγη ώρα, θα σας ενημερώσει και η Φώφη. Ήθελα απλώς να έχουμε αυτή τη φιλική συνάντηση για την έναρξη της επίσημης δραστηριότητας της κας. Γεννηματά, στην οποία και δίνω το λόγο.
redsq Φ. Γεννηματά: Ευχαριστώ πολύ Πρόεδρε. Θέλω να πω με τη σειρά μου ότι είναι πολύ μεγάλη ευθύνη για μένα, αναλαμβάνω Εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης που είναι υπεύθυνη για όλες τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν μέχρι σήμερα στον τόπο, σε μια πάρα πολύ κρίσιμη στιγμή.
Όμως, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό το αίσθημα ευθύνης μας διακατέχει όλους, όλα τα στελέχη και όλα τα μέλη του Κινήματος.
  • Ευθύνη μας είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσουν απόψεις που μπορεί να βάλουν τέλος στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
  • Ευθύνη μας είναι, η νέα σελίδα που ανοίγουμε στο ΠΑΣΟΚ, ν’ αναδείξει όλες τις προσπάθειες που κάναμε αυτά τα δύο προηγούμενα χρόνια, που ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τα λάθη και για τις παραλείψεις που έγιναν.
  • Ευθύνη μας είναι κυρίως σήμερα, να υποστηρίξουμε αυτή τη νέα σελίδα με μια πρόταση που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά. Μια πρόταση που θα πρέπει να συνδυάζει και το όραμα και το ρεαλισμό. Και λέω «όραμα» και ξέρω ότι αυτή η λέξη προκαλεί κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά η πολιτική δεν έχει αξία αν δεν υπάρχει όραμα.
Αν δεν έχουμε ρεαλισμό κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, κινδυνεύουμε ν’ αφήνουμε διαρκώς γι’ αργότερα τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν. Και δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια.
Μετά το PSI, μετά το αίσθημα ασφάλειας που δημιουργεί και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, η χώρα μας έχει ανάγκη να κάνει το βήμα μπροστά και η παράταξή μας είναι αυτή που μπορεί να εκφράσει ένα πρόγραμμα που θα συσπειρώσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ένα πρόγραμμα που θα οδηγεί μπροστά, ναι, με θυσίες, με μικρά αλλά σταθερά βήματα, αλλά πάντως θα οδηγεί μπροστά.
Σας ευχαριστώ πολύ. redsq http://www.evenizelos.gr/el/statementsgr/3167-pasok

Δεν υπάρχουν σχόλια: